XX Fira Modernista Terrassa
Del 6 al 7 de maig de 2023
Organitza: Ajuntament de Terrassa
Lloc: Terrassa
La gran festa del Modernisme català. Un sorprenent viatge al passat per reproduir l’esplendor modernista de Terrassa de finals de segle XIX i principis del XX. Personatges singulars, recreacions històriques, artesans tradicionals, visites als principals edificis modernistes, exposicions, espectacles i sobretot la calor de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus vestit d’època, ens ofereixen l’oportunitat de viure una experiència única.

Consulta el programa AQUÍ


Gastronomia

El modernisme es pot considerar l’època d’eclosió de la cuina catalana. En aquest període es van crear alguns dels plats més típics com el fricandó, l’escudella i carn d’olla, la botifarra amb seques, el suquet de peix o l’arròs a la cassola, plats que encara avui es poden trobar en moltes cartes dels restaurants. També durant el modernisme es van introduir noves tècniques i van aparèixer establiments especialitzats on es compraven i fabricaven alguns ingredients culinaris, i les fondes, restaurants i cafès on es cuinava i es servien els àpats per obrers, menestrals i burgesos.

En el cas de Terrassa, a partir de l’arribada del tren del Nord (1856) es van instal·lar a prop de l’estació, i també en altres carrers de la vila, diferents llocs d’allotjament i de restauració per donar servei als viatjants i comerciants i pagesos: la Fonda Europa, la Fonda Espanya, la Fonda Peninsular i el Gran Hotel Peninsular, l’Hotel Bonavista, la Fonda Rabassalet o l’Hostal del Fum, entre d’altres.

La Fira Modernista de Terrassa ens permet gaudir d’una gastronomia tradicional amb els plats i els productes típics del modernisme que ens presenten els cuiners i cuineres dels diferents establiments de restauració de la ciutat.
 
Consulta l'oferta gastronòmica que hi trobaràs AQUÍ