10a Fira de la Cervesa Artesana
Dissabte 3 de juny de 2023
Organitza: AGRAT - MATOLL - Ajuntament de Tàrrega
Lloc: Càmping Municipal, Tàrrega
El pròxim dissabte 3 de juny, al Càmping Municipal, 10a edició de la Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega.

Fins a 18 productors d'arreu del territori mostraran les darreres novetats i també es comptarà amb la presència de fins a 10 foodtrucks per oferir una àmplia varietat de propostes gastronòmiques. Els organitzadors aspiren a assolir la xifra de 2.500 litres servits en la darrera edició durant les quinze hores que romandrà obert el certamen, que començarà a les 12 del migdia i tancarà les portes a les 3 de la matinada.

Dels 18 cervesers, hi haurà els pioners de la demarcació de Lleida: Vella Caravana (Menàrguens), Ponent (Seró), Cerveseria Matoll (Belianes) i Boira (Lleida); i la novell Moreneta (Fulleda). De la resta dels Països Catalans hi assistiran les cerveseres Espina de Ferro (Vilanova del Camí), Lo Gambusí (Tortosa), Mager (La Llacuna), Jovo (Vilanova i la Geltrú), Santa Pau Ales (Santa Pau), Poch's (Castellfollit de la Roca), Maquis (Arreu) i  Reptilyan (Lliça d'Amunt). A més, també hi haurà representació de l'estat espanyol amb Banda (Puerto do Molle, Pontevedra), Cierzo (Caspe, Saragossa) i Pyrene (El Grado, Osca) i dos paradistes internacionals amb la presència de Juguetes Perdidos i Orgham, dues cerveseries argentines establertes a l’estat, que es converteixen en les primeres de fora d'Europa en participar al certamen.

Per commemorar els 10 anys de la Fira de la Cervesa Artesana, l'organització ha preparat diverses activitats. Una de les novetats d'enguany és que hi haurà un preu d'accés a l'entrada de 4,5 euros, que inclourà la gerra especial pel 10è aniversari, un tast de cervesa i una participació per al sorteig d'un lot de diferents productes. Les entrades ja es poden adquirir al web www.agratickets.cat i els 120 primers obtindran el regal d'un barret de palla commemoratiu.

A partir de les 12 del migdia també se celebrarà la "Gimcana de la birra" amb diverses proves per als assistents mitjançant inscripció prèvia i a les 20 del vespre se celebraran els actes del 10è aniversari amb la novetat que s'entregarà el premi a la millor cerveseria artesana de la trobada.

A l’hora de dinar es mantindrà el tradicional dinar popular amb un porc a la brasa per a tots els assistents i l’opció corresponent per a vegetarians i celíacs. També hi haurà altres alternatives gràcies a les 10 foodtrucks instal·lades al Càmping Municipal, amb diferents propostes que inclouran pizzes, creps, cocs, hamburgueses, peix, cuina tailandesa i índia o alimentació saludable. 

La Fira de la Cervesa Artesana mantindrà l'aposta per la programació musical de proximitat i a partir de les 9 del vespre hi haurà les actuacions del grup de Bellpuig The Ruralites, que versionarà els clàssics del rock amb el seu estil reggae, i els targarins Pascual & Desnatats, que oferiran la seva variada proposta amb cançons per a tots els gustos. Durant la resta del festival hi haurà sessions musicals a càrrec de DJ Sunday i tancarà la festa Tropical Mystic DJ.

La programació es complementarà durant la tarda amb un espectacle a càrrec de l'humorista targarí Eugeni Badia, un show de teles acrobàtiques i el tradicional escalabirres, en el qual els assistents hauran de crear la filera més alta de cerveses amb l'ajuda d'una grua i l'Agrupació Excursionista de l'Urgell.