Festa del Tomàquet del Bages
Del 17 al 22 de juliol de 2023
Organitza: Ajuntament de Manresa
Lloc: Passeig Pere III, Manresa
La Festa del Tomàquet arriba a la seva 7a edició i ho fa amb l’energia i entusiasme de sempre, pretén ser una alenada d’aire fresc, al mig de l’estiu i en un entorn complicat.

Són moments difícils per a la pagesia. Hi ha hagut un augment de cost molt important de les matèries primeres i l’energia. La globalització del mercat i la concentració de poder en les grans corporacions dificulten molt la subsistència d’explotacions petites i mitjanes, que no poden fixar els preus dels seus productes. Aquest any també s’hi sumen els efectes de la sequera, que afecta molt directament els cultius i les produccions. 

Davant d’aquest panorama global, la festa del tomàquet retorna cada any per intentar ajudar a revertir la situació en allò que li és possible: intentar escurçar les cadenes de distribució perquè el pagès s’hi pugui guanyar millor la vida i que això reverteixi en el territori i la seva gent. Donar a conèixer el producte local, generar sinergies amb altres agents del territori com la restauració, o generar, entre d’altres, orgull sobre el producte local són alguns dels propòsits de la festa.

Dissabte 22 de juliol el mercat del tomàquet al Passeig Pere III de Manresa.
 

Més informació i tota la programació AQUÍ