Divendres DiVins
Del 30 de juny a l'11 d'agost de 2023
Organitza: Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona - Serveis Territorials d’Acció Climàtica de la Generalitat - INCAVI
Lloc: Camp de Tarragona i Terra Alta
Aquest any 2023, torna la 8a edició del cicle Divendres DiVins, que enguany uneix set Denominacions d’Origen vinícoles del Camp de Tarragona i de la Terra Alta per oferir un maridatge que combina els productes de la vinya amb actuacions dels artistes locals i elements del patrimoni arquitectònic.

La 8a edició del cicle Divendres DiVins comptarà amb actuacions a l’Ajuntament i les antigues escoles de Salomó, al Celler Cooperatiu de Nulles, al Celler Cooperatiu de Rocafort de Queralt, al Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant, al Celler de la Cooperativa Agrícola  d’Aiguamúrcia i al Celler Cooperatiu de Pinell de Brai, totes elles obres de Martinell, l’arquitecte de les anomenades “Catedrals del Vi”, i a la Cartoixa d’Escaladei.

 Enguany participen en el cicle la DO Tarragona, la DO Penedès, la DO Montsant, la DOQ Priorat, la DO Terra Alta, la DO Catalunya, la DO Conca de Barberà i la DO Avellana de Reus, en una cita que compta amb l’organització per part dels Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona i la col·laboració dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica de la Generalitat i l’INCAVI.

El cicle Divendres DiVins d’aquest 2023 es durà a terme des del divendres 30 de juny, a l’Ajuntament i les antigues escoles de Salomó, fins al divendres 11 d’agost, al Celler Cooperatiu de Pinell de Brai. Aquesta iniciativa té per objectiu potenciar tres grans valors de les nostres comarques i convertir-los en un atractiu turístic i cultural durant el període estival: els espais patrimonials, els vins de les denominacions d’origen i els artistes del territori, que oferiran una selecció de la seva feina, en molts casos creada a mida per al cicle dels Divendres DiVins.

Fins ara, s’han dut a terme les activitats del Divendres Divins en una trentena d’espais patrimonials de les nostres comarques i enguany continuem endavant. L’aforament a totes les propostes és limitat i el preu de l’entrada és de 10 euros. Enguany, de nou l’organització ha acordat premiar la fidelitat de les persones que assisteixin a les set sessions.

Entre tots els premiats hi haurà un sorteig d’un lot de set ampolles, una de cada DO. Al final de la darrera sessió que es durà a terme al Celler Cooperatiu de Pinell de Brai, el divendres 11 d’agost, es farà el lliurament del lot.



PROGRAMA DEL VI CICLE DIVENDRES DIVINS 2023
(*) Inici de les actuacions: 19.30 h / Aforament limitat. Entrada; 10 euros


DO CATALUNYA (30 juny 2023 a les 19.30 h)
- Ajuntament i antigues escoles de Salomó
- Actuació: Duet Pijuan Pascual

DO TARRAGONA (7 de juliol 2023 a les 19.30 h
- Celler Cooperatiu de Nulles
- Actuació: Manouches

DO CONCA DE BARBERÀ (14 juliol 2023 a les 19.30 h)
- Celler Cooperatiu de Rocafort de Queralt
- Actuació: Productora Amelie presenta l’espectacle “7 de lletres”

DO MONTSANT (21 juliol 2023 a les 19.30 h)
- Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant
- Actuació: Soul Machine

DO PENEDÈS (28 juliol 2023 a les 19.30 h)
.- Celler de la Cooperativa Agrícola d’Aiguamúrcia
.- Actuació: Aida i Júlia

DO PRIORAT (4 d’agost 2023 a les 19.30 h)
- La Cartoixa d’Escaladei
- Actuació: Marta Cardona i Miguel Angel Escudero

DO TERRA ALTA (11 AGOST 2023 a les 19.30 h)
- Celler Cooperatiu de Pinell de Brai
- Actuació: El Triangle