XXVII Festa del segar i batre
Dissabte 29 de juliol de 2023
Organitza: Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer - Amics del Segar i el Batre - Xarxa de Patrimoni Rural Ecomuseu del Blat
Lloc: Santa Eulàlia de Riuprimer
XXVII FESTA DEL SEGAR I EL BATRE a Santa Eulàlia de Riuprimer

Dissabte 29 de juliol, al CAMP DE SOTA L’ERA DEL SOLER

A partir de les 7 farem la sega a mà rodejats d’artistes que pintaran els quadres de la festa en viu. Es podrà gaudir tota la jornada de les eines antigues i els tractors d’època, amb tractorada inclosa a la tarda amb els Amics del tractor d’època del Bages. Durant tot el dia hi haurà servei de bar.

A la tarda, quan ja hi haurà unes quantes garberes fetes, prepararem la màquina de batre i farem un paller. La canalla podrà gaudir de passejades amb poni i tindrem el taller de reconeixement de cereals de la Xarxa de Patrimoni Rural-Ecomuseu del Blat.

A les 20h tindrem el plaer d’escoltar la xerrada d’Aleix Andreu i Miquel Russinyol sobre "Les vinyes i el vi autòcton de Riuprimer". Al finalitzar hi haurà un tastet de vi 100% de Riuprimer.

Seguidament, tindrem el sopar* de pagès a la fresca i el concert i ball de música folk tradicional amb Marc del Pino (acordió diatònic) i la riuprimerenca Sílvia Murillo (violí).

Les activitats estan organitzades per la Xarxa de Patrimoni Rural-Ecomuseu del Blat, els Amics del Segar i Batre de Riuprimer i l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer. Amb la col·laboració de diverses institucions i patrocinadors.
 

*Menú: Pica pica, pa amb tomàquet i embotit, gelat, aigua, vi, cava, cafès. Preu 15€.  Cal portar els plats, gots i coberts. Siguem sostenibles!

Tiquets fins el dia 28 a la venda a: Forn de Pa Novellas, Queviures S. Corretja.