Jornades de l'arròs a Deltebre
Del 8 al 24 de setembre de 2023
Organitza: Ajuntament de Deltebre - FECOTUR
Lloc: Deltebre
El Delta de l’Ebre té unes característiques pròpies i diferents d’altres zones arrosseres que li confereixen una qualitat especial a aquest cultiu. Per aquest motiu, l’arròs del Delta de l’Ebre està qualificat amb la Denominació d’Origen Protegida pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. A més, està ratificat amb la Denominació Específica pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i reconegut per la CE.

A banda de ser un producte d’excel·lent qualitat, l’arròs atorga un caràcter especial al paisatge deltaic, el qual canvia de color quatre vegades a l’any depenent sempre del cicle del cultiu. Terròs a l’hivern, quan la terra reposa; blau a la primavera, quan s’inunden d’aigua els arrossars; verd a l’estiu, quan l’espiga ja ha crescut, i daurat a finals d’agost i setembre, quan l’arròs està espigat.

I és en aquesta època, a finals d’estiu, quan el Delta desperta una essència especial amb la sega, les segadores i els tractors, i també amb les aus que cerquen les llavors. Però més enllà del paisatge, de les platges i del riu, i de les nostres tradicions, si ens visiteu no podeu marxar sense assaborir el nostre arròs.

Per això, en aquesta guia, us facilitem els menús de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, les quals organitzen conjuntament l’Ajuntament de Deltebre i FECOTUR. Així mateix, us convidem el dia 10 de setembre a gaudir de la Festa de la Sega a la Finca de Bombita, una ocasió perfecta per conèixer les nostres tradicions i les nostres arrels.


Consulta el programa AQUÍ