Festa dels Bolets 2023
Diumenge 1 d'octubre de 2023
Organitza: Penya Boletaire de Berga - Ajuntament de Castellar del Riu - Ajuntament de Berga
Lloc: Castellar del Riu i Berga
La temporada boletaire a la capital berguedana arrencarà el diumenge 1 d’octubre amb la celebració de la Festa dels Bolets, que se celebrarà al Pla de Puigventós (Castellar del Riu) i a Berga.

El certament dedicat a un dels elements més preuats que proporciona la natura als boscos berguedans mantindrà la tradició promovent l’estima, la preservació i el respecte per l’entorn natural. L’aplec inclourà l’esmorzar popular, el Concurs Infantil de Boletaires, el Concurs de Dibuix Infantil, el 65è Concurs de Boletaires i una fireta de productes artesanals i agroalimentaris relacionats amb el món boletaire. Els actes es completaran amb una audició de sardanes i la cremada de la falla.

Omplir els cistells 

El 65è Concurs de Boletaires mantindrà les tres categories habituals: rovellons, llenega negra i rovelló de més pes. A més, la categoria dedicada als rovellons comptarà amb tres subcategories (més de 40 kg, entre 20 i 40 kg i menys de 20 kg) per atraure el públic familiar. A més, se celebrarà la 16a edició del Concurs Infantil de Boletaires que inclourà diverses categories per distribuir els infants d’entre 4 i 10 anys. Les inscripcions pels dos concursos tindran un preu de 5 € i es podran fer fins al 30 de setembre a la botiga Confeccions Fígols i el Bar Sol (Plaça de Viladomat). També hi haurà la possibilitat d’apuntar-se al Pla de Puigventós.  

Al llarg del matí, es realitzarà l’entrega de premis dels concursos de bolets, així com del concurs de dibuix infantil en què hi participen les escoles de la comarca. A més, també es farà el nomenament de les Boletaires d’Honor de 2023 que seran les persones següents: Ramon Caballé Planas, president del Consell Comarcal del Berguedà; Judit Pujols Parera, futbolista de Montmajor que juga al FC Barcelona Femení B i que és campiona d’Europa Sub-19 i campiona del món Sub-17 amb la selecció espanyola; Oriol Vilajuana Miró, estudiant berguedà que ha obtingut la millor nota de la selectivitat al Berguedà, amb un 9,8.  

Servei de transport per anar a Puigventós

Aquest any també s’oferirà la possibilitat d’utilitzar el transport públic d’autobús per desplaçar-se fins al pla de Puigventós. El servei finançat pel Consell Comarcal del Berguedà oferirà cinc trajectes d’anada cada mitja hora, de les 8:30 a les 10:30 h, i cinc trajectes de tornada, de les 11:30 a les 13:30 h. Els tiquets podran adquirir-se anticipadament a la botiga Confeccions Fígols, situada a la plaça de Viladomat, 1 (BIS). El preu del tiquet serà d’1,5 € per trajecte.   

Pirotècnia i cremada de la falla

La cloenda de la Festa dels Bolets es farà a la plaça de la Creu, on hi haurà una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Berga Jove (18h) i, posteriorment, es durà a terme la cremada de la falla que anirà precedida d’un espectacle pirotècnic.


Consulta el programa d'actes AQUÍ