91a Fira de Tardor
Del 14 al 15 d'octubre de 2023
Organitza: Ajuntament de Navàs
Lloc: Navàs
El comerç local, l’artesania, la cultura i la sobirania alimentària seran els quatre eixos des dels quals pivotaran tots els actes programats per la 91a Fira de Tardor de Navàs, que se celebrarà el cap de setmana del 14 i 15 d’octubre.

El patrimoni, la vinya i els productes de proximitat són els protagonistes de la jornada de dissabte. La fira començarà amb el comerç al carrer, on els botiguers i botigueres del poble trauran l’aparador davant dels seus establiments. A les 9h del matí es farà la caminada Entrevinyes, d’uns 7 km. El punt de partida serà el Centre Enoturístic del Pla de Bages i es visitaran diferents vinyes dels entorns de Navàs. La Maria Estruch ens explicarà el dia a dia dels veremadors i es podrà gaudir d’una degustació de vins de Jaia Viticultor i La Diferenta, així com embotit de Cal Valentí. Les inscripcions es poden fer a través de la web entrades.navas.cat (anticipades a 2€, o bé el mateix dia abans de la sortida a 3€).

El matí seguirà amb el II Torneig popular d’escacs al carrer de l’Església, a càrrec de l’Ateneu Popular La Feixa. A les 12 del migdia a la plaça de l’Església podrem gaudir del vermut musical amb l’actuació en directe d’Aquell Parell. El vermut anirà a càrrec de l’Agrupació Sardanista de Navàs i podrem degustar formatges de Cal Music i vins d’Exibis, Jaia Viticultor, La Diferenta i Vinyas d’Empremta.

A la tarda, L’anònima ens portarà activitats infantils per a tots els gustos a la plaça de l’Església, on també gaudirem de l’espectacle infantil «Els secrets de Mr. Stromboli» i un berenar popular. A les 16h al Casal de la Gent Gran, hi haurà torneig de botifarra. A la plaça de l’Església a les 19h es farà el lliurament de premis del VIII Concurs de relats breus 2023 i, seguidament, començarà el Tastaentorn, on es podran degustar vins, formatges, tapes i cervesa de proximitat amb Exibis, Jaia Viticultor, La Diferenta, Vinyas d’Empremta, Cerveses Hoppit, Cal Music, Restaurant Castelladral, Les Olles de Mura i Més Que Crep,tot amenitzat amb música en directe a càrrec de Jomukom i la tropa i Tutú Kiss Plash.

Però això no és tot: al Casal Sant Genís hi haurà l’obra de teatre «Figuretes de vidre», a càrrec del Grup Escènic Navàs, i a la plaça de la Cooperativa, una nova edició del Festival Test, el festival de la Xarxa de Pobles Creatius amb la representació de tres comèdies.

El plat fort de la Fira de Tardor serà diumenge, amb un centenar de parades d’artesania i alimentació a la plaça de l’Ajuntament. Durant tot el dia, torna l’Aprop, amb tastos de formatge de Cal Music, vi de La Diferenta, xocolata de Cacau Pastisseria, oli de l’Escola de Vitivinicultura de la Catalunya Central, vermut de Tres Cadires, ratafia de La Sobirana i cervesa de Grenyut. També podrem gaudir de diverses demostracions d’oficis i tallers d’artesania. Durant el matí s’han programat diferents activitats: la 26a Trobada de puntaires, l’exposició de fotografies de Fotofilm Navàs, l’exhibició de Fit Kid Navàs o la 35a Roda d’esbarts de la Catalunya Central amb l’Esbart DansaJove de Navàs.

I a la tarda, hi haurà jocs infantils «Colors de monstre», amb Tombs Creatius, un espai de joc per a nadons, a càrrec de Caliu Moianès, i audició de sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell, amb l’Agrupació Sardanista de Navàs.

El Centre Enoturístic del Pla de Bagesi El Traster també obriran portes per la fira dissabte i diumenge de 10 a 14h i de 16 a 19h per qui vulgui anar a visitar-los.


Consulta el programa d'activitats AQUÍ