15a Fira d'en Rocaguinarda
Diumenge 5 de novembre de 2023
Organitza: Ajuntament d'Olost
Lloc: Olost
Des de les 10 del matí i fins a les 7 de la tarda, Olost retrocedirà fins el segle XVII, per entrar de ple en la llegenda d’en Rocaguinarda amb la XV Fira d'en Rocaguinarda.

Com cada any, serà una fira plena de sorpreses, on també es podran veure les escenes més esperades. Al matí, l’escena de les vidents, en què expliquen als visitants tot el que passarà durant el dia, l’escena de les barjaules, que cada any omple de gom a gom el carrer Berga, la tortura pública on es crucificarà al Gran Fill de Buda i la baralla Nyerros i Cadells, on Rocaguinarda s’enfrontarà al seu enemic, Dalmau d’Escatllar. Com és habitual, la major part de les actuacions tindran lloc a la plaça Major.

A la tarda, totes les escenes seran diferents de les del matí. La fira començarà a 2/4 de 5 amb una novetat: un bingo modern on seran els mateixos personatges qui cantaran els números. Tot seguit, hi haurà el tradicional Make in Off, una exhibició de cetreria on es respectarà escrupolosament el benestar animal, es ballarà el KanKan, hi haurà l’esperada escena de Quixot, Sanxo i Dulcinea i finalment arribarà l’escena de l’indult de Perot lo Lladre. La fira acabarà amb l’actuació de Tom Jones.

La Fira d’en Rocaguinarda no és una fira històrica, més aviat es podria qualificar d’histèrica. Es caracteritza pel seu sentit de l’humor, el surrealisme, l’absurd i els anacronismes. Com diuen els mateixos organitzadors “L’objectiu és fer-ho passar bé a tothom qui hi participa i també al públic que ens ve a veure”.

Paral·lelament a totes les actuacions al carrer, al llarg del dia els visitants podran passejar entre diferents parades de productes d’alimentació i artesania i també gaudiran de diferents foodtrucks. També s’oferiran visites gratuïtes al centre d’interpretació del bandolerisme Espai Perot Rocaguinarda. 


Més informació AQUÍ