18a Festa de la Clotxa
Diumenge 19 de novembre de 2023
Organitza: Ajuntament de Riba-roja d'Ebre
Lloc: Riba-roja d'Ebre
La clotxa és el nostre plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia.

La clotxa la preparaven els pagesos al camp, amb la voluntat de barrejar els ingredients que més a mà tenien. El pa de pagès, la ceba, el tomàquet i l’all s’acompanyen, tradicionalment, d’arengada o sardina de casco i es rega amb un bon raig d’oli d’oliva. A mig pa de pagès se li treu part de la molla, s’omple amb els ingredients prèviament passats per la brasa, es rega amb oli i es tapa de nou amb la molla que s’havia tret al principi.

La Festa de la Clotxa donara inici, el dia 19 de novembre, a la presència de la clotxa a 11 restaurants de la comarca que, fins al 17 de desembre, en forma de jornades gastronòmiques, incorporen en les seves cartes i menús aquesta recepta tradicional i diverses variants de la mateixa.

PROGRAMA FESTA DE LA CLOTXA (RIBA-ROJA D’EBRE)

10.00 h Cercavila amb la Bandarra Street Orkestra.
10.30 h Pregó de la festa a càrrec de Ramón Bonet Busom.
11.00 h Repartiment de clotxes amentizat per la Bandarra Street Orkesta

Al llarg de tot el matí, Mercat Medieval amb mostra de productes agroalimentaris i artesans. Organitza l’Associació Puntaires de Riba-roja.


Més informació i compra d'entrades AQUÍ