X Trobada d'Escudelles, Ranxos
Del 18 al 19 de novembre de 2023
Organitza: Ajuntament de Vidreres
Lloc: Vidreres
El cap de setmana del 18 i 19 de novembre Vidreres acollirà la 10a trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes històriques, coincidint amb la Festa Petita. En aquesta festivitat hi participaran 14 colles provinents de municipis catalans, Catalunya Nord i Itàlia, on aquests plats són tradició.

Aquesta trobada pretén mantenir la memòria històrica de les festes patrimonials i preservar el seu àpat patrimonial local. L’any 2005, Gelida va acollir la primera edició i el 2013, va ser Vidreres qui va acollir la segona, amb l’objectiu de reunir les colles, relacionar-se i compartir la cultura i tradicions. Des de fa més de 10 anys aquesta trobada ha seguit per les diferents poblacions associades a la FERSHC (Federació d’Escudelles Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya). 

En aquesta 10a edició hi participaran un total de 14 municipis: Albons, Castellterçol, Capmany, El Soler (Catalunya Nord), Gelida, Isona, la Seu d’Urgell, Montmaneu, Ponts, Rialp, Talarn, Varallo (Itàlia), Verges i Vidreres, on les diferents colles de cada població presentaran els plats tradicionals locals al municipi selvatà. 

Durant dos dies, 18 i 19 de novembre, s’han organitzat diferents activitats per a tothom relacionats amb aquesta tradició. Se celebraran debats sobre la temàtica UNESCO, sobre la figura de la dona i sobre aspectes més culinaris amb la presència de ponents de renom. El més esperat tindrà lloc diumenge a les 13h a la Plaça Lluís Companys, quan tothom qui vulgui podrà participar en un tastet dels plats de cada municipi que les colles començaran a preparar a les 6 del matí. 


Consulta el programa AQUÍ