Festa de la mongeta del ganxet
Diumenge 26 de novembre de 2023
Organitza: Ajuntament de les Franqueses del Vallès - Consell del Poble de Llerona
Lloc: Antigues Escoles de Llerona
Aquest 26 de novembre arriba la 12a edició de la Festa de la Mongeta del Ganxet. Les Antigues Escoles de Llerona acullen la trobada gastronòmica i cultural que posa en valor les tradicions més nostrades de les Franqueses.

La festa vol ser punt de referència i de trobada de la producció, la restauració i l’empresariat relacionat amb el món de la mongeta i de la pagesia i per això el diumenge compta amb us espai específic pel sector i amb la Fira de Productes de Proximitat.

La cultura popular és un altre dels punts forts de la celebració i enguany comptarem amb els gegants de les Franqueses, amb els Xics de Granollers, els Sardanistes Franquesins i amb la Comissió de Festa Major de Corró d’Avall que ballarà el Ball de l’Espolsada.

La mongeta com a producte agrícola i gastronòmic és però la protagonista de la festa per això podrem veure les tradicionals batuda, garbellada i tria de mongetes, gaudir d’un plat de mongetes acompanyat de civet de senglar* i aprendre noves receptes amb el show cooking de l’Ada Parellada.

*Diumenge al migdia, s’habilitaran taules per a aquelles persones que vulguin dinar a la zona de la festa, ja siguin les mongetes amb el civet de senglar o qualsevol àpat que duguin de casa.

La 12a edició de la Festa de la Mongeta del Ganxet es clourà amb l’actuació de Jordi LP.

Paral·lelament, a la festa se celebra la 11a edició del Concurs de Cuina de la Mongeta del Ganxet en dues categories: juvenil i adulta. Durant tot el dia cuiners i cuineres elaboraran els seus plats més originals i, a primera hora de la tarda, es donarà a conèixer el veredicte del jurat. Aquest any el jurat compta amb Ada Parellada i amb l’artista i responsable del portal “Catalunya Comestible”, Pep Sala.

El Club Càmper Ganxet torna a compartir espai en aquesta edició de la festa. Des de divendres 24 fins diumenge 26 les autocaravanes i les furgonetes camperitzades estaran al costat de la carpa del Consell del Poble i realitzaran diverses activitats per a tothom.


Consulta el programa AQUÍ