40a Fira de Santa Caterina
Del 24 al 26 de novembre de 2023
Organitza: Ajuntament d'Arbeca
Lloc: Arbeca
De nou, Fira de Santa Caterina, hereva d’una llarga tradició que acumula més de cinc-cents anys d’història. Avui, un esdeveniment centrat en la nostra terra, en el nostre producte. Tot i que en conserva reminiscències, lluny queda aquella fira per la qual les famílies arbequines i dels pobles de l’entorn s’abastien de provisions per passar el cru i llarg hivern garriguenc, es fornien d’utensilis per a la llar o per al camp, vestien llurs armaris amb les mudes de treball i de gala o adquirien bestiar.

Avui, la Fira de Santa Caterina és la Fira de l’Oliva Arbequina. I és que no pot ser d’altra manera! Com és ben sabut, Arbeca és el bressol d’aquesta oliva! Grata decisió d’aquells ducs que decidiren cobrir els nostres camps d’aquells arbres de soca recargolada, de port caient, de fulla lanceolada i amb fruits carnosos; gaubança d’aquells pagesos que veieren incomplides les promeses de la noblesa però que ràpidament albiraren l’opulència que oferirien llurs terres. Goig de tota una població que cedeix el seu gentilici a tan preada joia: l’oliva arbequina, regal que ens fa la nostra terra, petita i poderosa, tresor sincer que ha donat la vida al poble durant centennis.

La Fira de Santa Caterina esdevé l’oportunitat, per als amants de l’oliva arbequina i del seu oli verge extra, de conèixer més sobre la producció artesana i la cultura local i, alhora, de poder gaudir de la gastronomia de la vila i tot un seguit d’activitats culturals i lúdiques per a tots els públics.


Consulta la programació de la 40a Fira de Santa Caterina i la 20a Fira de l'oliva arbequina AQUÍ