14a Fira de l'Oli
Del 25 al 26 de novembre de 2023
Organitza: Cooperativa de Juncosa
Lloc: Juncosa
El 25 i 26 de novembre, Juncosa celebra la 14a Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana, una oportunitat única per explorar la riquesa de la producció de la localitat. 
 
La jornada comença amb una activitat de ioga matinal entre oliveres i continua amb una visita guiada al molí de la cooperativa per conèixer el procés d’elaboració de l’oli d’oliva verge extra Les Cabanes. 
 
També s’hi destaca el taller de pintura a l’oli d’oliva per als més petits de la casa, i el teatre a la Sala del Ball amb una obra de la companyia Quadre Escènic Sant Medir. 
 
El diumenge s’inicia el dia amb una caminada cultural i esmorzar de brasa, seguit de la venda d’oli a la Cooperativa i de productes artesans a les parades locals. 
 
Per l’altra banda, s’organitza un concurs d’allioli amb mà de morter, per posar a prova les habilitats culinàries dels participants, els quals optaran a guanyar un lot d’oli Les Cabanes. 
 
La Rua Cultural, amb la participació de la Colla Fem-la Gegant, recorrerà els carrers, explorant els racons més emblemàtics de Juncosa. I finalment, la jornada conclou amb un Dinar de Germanor, organitzat per l’Associació de Caçadors de Juncosa, oferint un menú variat que destaca les delícies locals.