27a Fira de l'Oli
Del 19 al 21 de gener de 2024
Organitza: Ajuntament de les Borges Blanques
Lloc: Les Borges Blanques
El President de la Generalitat de Catalunya, el M. Hble. Sr. Pere Aragonès, inaugurarà la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de gener a la capital de les Garrigues. L’acte inaugural serà el divendres 19 de gener, a les cinc de la tarda, a l’Espai Gastronòmic del Pavelló de l’Oli, i serà el tret de sortida oficial a un certamen que en aquesta 27a edició compta amb 39 productors d’oli d’arreu del país, a més d’altres tipus d’expositors i de les activitats habituals. La cloenda del diumenge anirà a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

L’edició d’enguany comptarà amb 39 expositors d’oli (un 56% més que l'any passat, procedents de Lleida, Tarragona i Barcelona), i 37 mostres d’oli presentades a concurs a més de paradistes amb artesania, food-tracks i altres propostes gastronòmiques.

En aquesta edició, a més de la tradicional varietat de l’oli verge extra elaborat amb arbequina, es podran trobar altres varietats com l’empeltre, la verdal i la picual, la morruda i la sevillenca, la farga i l’argudell, la koroneiki, la frantoio o la coratina.

Són olis i varietats, a més, que arribaran a l’empara de vàries DO, però també de cooperatives, molins privats i associacions de productors i productores, per recollir la pluralitat dels models d’emprenedoria, producció i certificació de qualitat en el món de l’oli d’oliva.


Més informació AQUÍ