Cuina de la caça i la tòfona
Del 15 de gener al 14 de març de 2024
Organitza: Hostaleria i Turisme del Berguedà i ADB
Lloc: Berguedà
Dels meravellosos boscos del Berguedà, arriba la jornada gastronòmica de la cuina de la caça i de la tòfona. Com que són dos productes que coincideixen en temporada, els restaurants de la comarca han decidit tornar a unir les campanyes. Aquesta campanya engega el 14 de gener i acaba al 12 de març. Durant aquest temps, en els restaurants que hi participen, hi trobareu plats i menús especials centrats en els productes de la caça i de la tòfona, posant en valor aquests elements culinaris característics del Berguedà. Els diferents menús i plats presentats es podran seguir al Facebook, Twitter i Instagram de l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, així com a les webs de l’Oficina de Turisme del Berguedà i en aquesta mateixa web.

Aquests productes que ens regala el bosc sempre han estat molt lligats a la comarca, sobretot la caça que servia tant per alimentar-se a l’edat mitjana com per ser venuda a les grans ciutats, junt amb els bolets més selectes.

Les receptes per a cuinar plats de caça formen part de la cuina del berguedà i les podem trobar a la majoria de restaurants emblemàtics de la comarca. La tòfona, en canvi, molt valorada en les civilitzacions antigues, va ser considerada un producte diabòlic durant la edat mitjana i la seva introducció és relativament nova a la cuina del berguedà.

La campanya de la cuina de la caça i de la tòfona és una de les activitats gastronòmiques del Berguedà que contempla el calendari culinari de la comarca, com la campanya de la cuina del bolet, i que permeten configurar un calendari anual de campanyes gastronòmiques basades en productes que identifiquen la comarca.

Enguany, els nou restaurants participants de la comarca que ofereixen aquest tipus de plats són Niu Nou (Bagà), Susèn (Saldes), Ca l’Amagat (Bagà), Els Roures (Castellar del Riu), La Barana (Berga), El Recó de l’avi (Guardiola de Berguedà), Els Casals (Sagàs), Cal Marçal (Puig-reig) i La Cabana (Berga).


Consulta els restaurants AQUÍ