Fira de l'Aixada
Del 24 al 25 de febrer de 2024
Organitza: Ajuntament de Manresa - Associació Manresa de Festa
Lloc: Manresa
La FIRA DE L'AIXADA, el mercat medieval de MANRESA, enguany tindrà lloc els dies 24 de febrer i 25 de febrer i, a més, compleix la vint-i-set edició.

Una fira que ens vol transportar al s.XIV de la nostra ciutat per redescobrir els espais i els personatges del moment.

La Festa de la Llum, que se celebra el 24 i 25 de febrer, rememora el misteri segons el qual, ara fa uns 650 anys, una llum provinent de Montserrat va entrar a l’església del Carme. D’aquesta manera es resolia el conflicte que havia interromput la construcció de la Sèquia de Manresa.

Aigua i llum són els símbols d’aquesta festa que, els darrers anys, s’ha renovat de manera impressionant amb l’organització de la Fira de l’Aixada. En aquesta festa, que se celebra el dissabte i diumenge a l'entorn de la Festa de la Llum, el barri antic de Manresa s'omple d'artesans, mestres d'antics oficis que fan demostracions de les seves arts, funambulistes, joglars i altres elements i atraccions del repertori medieval. Els carrers plens de bullici, ambientats i engalanats com si de nou ens trobéssim en ple segle XIV, les olors i la música d'altre temps transporten el visitant al cor mateix d'una festa popular molt viva, plena d'activitats, per a nens i per a grans, i amb sorpreses constants.


Consulta el programa de la Fira AQUÍ