Mercat Figueter
Del 24 al 25 de febrer de 2024
Organitza: Ajuntament de Capellades
Lloc: Capellades
El Segon diumenge de Quaresma, Capellades viu el Mercat Figueter

La festa ve de lluny, quan la gent de comarca anava a Capellades a comprar les "figues". Amb els anys va evolucionar primer cap a un mercat de temporada i més endavant com a fira.

Enguany, per començar a animar l’ambient es proposa dues activitats prèvies: el XXXV Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy i el concert del Cosmos Quartet, que presentarà al Teatre La Lliga el seu treball “Influències”. Les entrades, a entrapolis.com, a 7.5 i 10 €.

El Mercat Figueter està repartit pels carrers del centre de la vila, que s’ambientaran amb una decoració floral que recrearà quadres famosos. Anirà a càrrec de Jardiflor Torres Capellades i es podrà veure als carrers Major, Garbí i Call dins el Safareig, al Museu Molí Paperer i al Rec del Corronaire.

El circuit comercial estarà a la plaça de Catalunya, als carrers Major i Abat Muntadas i al Passeig.

La plaça de Catalunya acollirà la inauguració, a l’estand de l’Ajuntament, a les 11 del matí. Aquí, a banda de l’exposició de pintures del concurs, també hi haurà diverses actuacions d’entitats de la vila: els Gegants i Gegantets, la Colla de Bastons, Falcons de Capellades, el Coro Morenita de la Sierra i el grup de ball en línia de la Casa d’Andalusia i Estridents. La Banda de l’Escola de Música passarà pel circuit portant bona música.

També aquí, a la tarda, es farà l’espectacle familiar HOHIHU, l’Horrible història de la Humanitat, dels Farrés Brothers.

Altres espais amb propostes són la plaça de Verdaguer, on es farà el Vermut de la Fira amb les bodegues de la vila i els Congelats La Gamba, al migdia, de 12 a 14h.

A la plaça de la Bassa enguany s’hi ha habilitat un espai pícnic on es faran carns a la brasa.

Just al costat al matí es podrà visitar l’exposició que es fa al Mirador amb el Fons d’Art del Museu.

Una altra exposició prevista és la del carrer del Pilar, 11, on es podrà veure l’exposició de mobles antics restaurats del mestre artesà Jesús Arana, que estarà oberta de 10 a 19h.

Finalment, també cal destacar l’espai de jocs en família que s’habilita novament a la plaça de Sant Miquel, també de 10 a 19h, amb jocs gegants, inflables i Playmòbils.


Consulta tota la programació al document adjunt que trobaràs AQUÍ