GastroMar l'Ampolla
Del 3 al 5 de març de 2024
Organitza: GastroEvents
Lloc: L'Ampolla
GastroMar l’Ampolla se celebrarà els pròxims 3, 4 i 5 de març des de l’hotel Flamingo, confirmant la seva aposta pels productes de la mar, la sostenibilitat, la pesca i els productes de les Terres de l’Ebre, des d’un punt de vista científic i culinari, i refermant l’Ampolla com espai gastronòmic del Delta de l’Ebre. Però, a més, enguany, posant el focus en la cuina tradicional, aquella basada en receptes ancestrals que s’han mantingut al llarg dels anys gràcies als cuiners i cuineres del nostre país.

GastroMar l’Ampolla reunirà en el seu escenari a grans xefs d’arreu del territori. Seran els encarregats d’oferir sessions de cuina en directe, mentre comparteixen amb assistents i espectadors (les jornades es poden seguir en directe des del canal de YouTube de GastroEvents) els seus coneixements sobre el producte de la mar i la cuina marinera.

Les jornades s’obriran, com és habitual, amb una sessió de la cuina de l’ostra de l’Ampolla, enguany, de la mà del xef i responsable de cuina de la Fundació Alícia, Marc Puig-Pey, sota el títol de Lo clàssic com a valor, la identitat com a referent.

Serà el tret de sortida d’una edició molt heterogènia, amb figures de la cuina de la talla de Gessamí Caramés (Meleta de Romer, l’Ametlla de Mar) i Vicent Guimerà (L’Antic Molí* i estrella verda, Ulldecona), que oferiran unes sessions molt suculentes de ranxos i de cuina sostenible, patrocinades per la DOP Oli Terra Alta. També estarà el Cuiner de l’Any 2023, Martín Comamala (539 Plats Forts, Puigcerdà), amb la sessió Quan el peix puja a la muntanya; o Aitor López (Citrus del Tancat, Alcanar), Premi Xef Balfegó 2023, per parlar -i cuinar- en una sessió titulada Les arrels Mediterrànies del Delta (també cuinarà el dinar de cloenda amb tonyina Roja Balfegó). Marc Gascons (Els Tinars*, Llagostera; Bell-Lloc, Santa Cristina d’Aro; i L’Informal, Barcelona) portarà a l’escenari de GastroMar la Tradició i modernitat a la cuina i al plat: l’estrella és el producte, mentre que Miquel García i el cap de sala Joan Martínez (Terrassa Terramar, Llafranc), presentaran una sessió titulada Un mar i muntanya ‘de barraca’ i excepcional.

La cuina més tradicional i el domini de l’ofici vindrà de la mà d’experts amb llarga trajectòria, com ara el gran Jean Louis Neichel, xef del desaparegut restaurant Neichel** de Barcelona, que cuinarà el seu mític Lenguado Mario; Joan Bosch fundador i cuiner de Can Bosch* (Cambrils), que repassarà els 40 anys de cuina amb estrella; i els germans Jaume i Josep Font, fundadors i antics propietaris del restaurant Sa Punta, de Pals (Girona), que oferiran una sessió de cuina amb plats històrics del mar i muntanya de l’Empordà.

GastroMar l’Ampolla també combinarà, com és habitual, la cuina local i de proximitat, representada per Daniel Tomàs, Xavier Díez i Daniela Tomàs, del restaurant Lo Típic (l’Ampolla); Xavi Cabrera, pescador i cuiner de l’Ampolla; i Aida Reverté, del restaurant Les Palmeres (Les Cases d’Alcanar); amb la més llunyana, que enguany arriba des de Cantàbria i de la mà del xef Nacho Solana, quarta generació al front de l’emblemàtic restaurant La Bien Aparecida*, en Ampuero, que vindrà a oferir una sessió sobre les Joies del Cantàbric.

Les sessions estaran, a més, acompanyades per un bon pa. Perquè Eduard Verdaguer, de Panàtics, oferirà dues sessions (dilluns i dimarts) per explicar la importància del bon pa a taula.


Consulta tot el programa AQUÍ