Març, mes de la Carxofa
De l'1 al 31 de març de 2024
Organitza: Cooperativa Agrària Santboiana - AMB
Lloc: Sant Boi de Llobregat
La ciutat celebra durant tot març el Mes de la Carxofa. Menús gastronòmics, una ruta de tapes, vermuts musicals i altres activitats lúdiques conformen una àmplia programació amb el fruit per excel·lència del camp santboià com a protagonista.

Tot un mes ple de propostes per donar a conèixer la flor d’hivern, producte estrella de l’agricultura de Sant Boi i símbol de la ciutat vinculat a l’aposta per l’alimentació saludable i de proximitat, la gastronomia de qualitat i l’agricultura sostenible.

La cuina de la Carxofa

Com a inici del mes de la carxofa, el xef del Bart Burger Gastronòmic, Toni Romero, farà una demostració de cuina en directe i degustació d’algunes receptes de carxofa el dia 1 de març a les 18h al Mercat de Pagès a la Rambla Rafael Casanova.


Carxotapa

Durant tot el mes de març s’organitza la ruta de tapes de Sant Boi, anomenada Carxotapa, on 19 establiments de Sant Boi oferiran al preu de 4 € una tapa de carxofa acompanyada d’una beguda.

A més es lliurarà un passaport carxofer, on per cada 4 segells que omplin de consumició de tapa carxofera amb beguda, entraran en el sorteig de 3 lots de productes de la Cooperativa Agrària. El sorteig d’aquests 3 lots es realitzarà els dies posteriors a la finalització de la ruta amb col·laboració de Sant Boi Comerç.

Establiments participants:

1331 Bar
Bar Paterna
Birra i Teca
Catha Coffe
El Mar de la Tranquil·litat 1969
El Origen del Pecado
Frankfurt Nuris
Frankfurt Ramos
Hotel El Castell
Los Parceros
La Nova Avinguda
La Tapinya
La Última Taberna
La Vecina Coffee House
Las Tapas de Sant Boi
PJ Belmonte
Ranxo Gran
Rico Rico
Simple Brunch


Carxomenú

I com ja és tradició tornen els CarxoMenús. 11 establiments amplien l’oferta gastronòmica de carxofa amb plats i menús carxofers.

Participants:

Bart Burger Gastronòmic
Bavi Bistro
Cal Vitus
Diversus Esports
El Mar de la Tranquil·litat 1969
Hamburgueseria Black&White
Marimorena
Moments
Ramen Uyo
Restaurant Diversus
Simple Brunch


Carxokids

Els diumenges 3,10 i 17 de març del mes de març gaudeix del CarxoKids, activitats infantils a la Cooperativa Agrària Santboiana.


Carxosound

El CarxoSound, on podràs fer el vermut amb la millor cervesa de carxofa i de préssec de Sant Boi amb música en directe, també a la Cooperativa Agrària Santboiana.

Grups de música:

Diumenge 3: The not yets
Diumenge 10: Ikarus
Diumenge 17: ROS


Carxofada 24

El diumenge 24 de març es celebra la Carxofada, la festa gastronòmica i popular amb el principal fruit del Parc Agràri del Baix Llobregat i símbol de la ciutat com a protagonista.

Durant el dia hi haurà trobada de puntaires, tallers, showcookings, dinar degustació a càrrec de restaurants locals, música i venda de carxofes de la Cooperativa Agrària Santboiana. Per tancar la festa punxarà el DJ Alex Grueso.

A la plaça de l’Ajuntament i a la rambla Rafael Casanova.


Consulta tota la informació AQUÍ