Mostra Ranxets
Diumenge 10 de març de 2024
Organitza: Ajuntament de Torredembarra
Lloc: Torredembarra
Mostra Ranxets, La Cuina a Torredembarra és la cita gastronòmica que tindrà lloc el 10 de març a partir de les 12 h, a la plaça de les Remendadores (Jardins de Cal Bofill).

Hi prendran part cinc establiments de restauració del municipi, el cuiner Àlex Segú, i dues bodegues de Torredembarra que oferiran degustacions de vins i caves de qualitat.

Tapa + beguda = 5€ (fins exhaurir existències).

¿Què són els Ranxets?

Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l'abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

És una generosa varietat de plats que van des d'escabetxos fins bull a l'all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop..., turita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.

La promoció gastronòmica amb el nom de Ranxets s'inspira en el llibre homònim del Centre d'Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.


Consulta el programa i el fulletó AQUÍ