X Mercat Medieval
Del 30 al 31 de març de 2024
Organitza: Ajuntament de Creixell - Creixell Turisme - Artistic Events
Lloc: Creixell
Creixell farà la 10a edició de la Fira Medieval els dies 30 i 31 de març. Comptarà amb més d’una cinquantena de parades i activitats diverses que s’instal·laran al nucli històric de la Vila.

La Fira Medieval també comptarà amb els espais habituals de recreació històrica. Hi hauran Cercaviles, demostració d’oficis tradicionals, diverses atraccions medievals, parades d’artesania, taverna, malabars, taller i demostració d’instruments medievals.  Al llarg dels dos dies del mercat medieval hi haurà  jocs tradicionals, atraccions infantils i zona de restauració.   

La recreació del Mercat Medieval de Creixell actual està basada en un moment històric i clau de la nostra Vila. L’any 1083 el Rei Felip de França va nomenar Carlà de Creixell a Artal Gilmundo. Va ser el primer creixellenc del que es té notícia documentada. El Rei de França va encarregar a Artal Gilmundo la creació pròpiament dita de Creixell. I en base al passat medieval creixellenc, des de l’àrea de turisme de l’ajuntament volem recrear precisament aquest passat medieval de la nostra Vila. 

Es tracta d'una de les cites més importants de la Vila, des del punt de vista turístic i comercial, que en les 10 edicions realitzades anteriorment ha comptat sempre amb més de 4.000 visitants per edició, llevat dels anys que es va suspendre per la pandèmia de la covid19.


Més informació AQUÍ