Encarxofa't
Del 8 al 24 de març de 2024
Organitza: Ajuntament de Cambrils - AEH Cambrils
Lloc: Cambrils
La carxofa serà l’ingredient estrella de la cuina dels restaurants de Cambrils del 8 al 24 de març. Un total de 29 restaurants i bars-restaurants cambrilencs participaran a les jornades Encarxofa’t a Cambrils, que arriben a la seva 10a edició amb novetats com el Tast Twins per a bessones i bessones, la represa de Cuines Obertes, el popular tast d’arròs melós amb carxofes i un concurs de joves cuiners i cuineres que enguany combina la mar i l’horta.

La carxofa és un producte de temporada fortament arrelat al territori. La varietat utilitzada a la zona és la blanca de Tudela que, conreada a nivell del mar i amb les condicions agroclimàtiques de l’entorn, produeix una carxofa tendra, amb molt de gust i de qualitat extraordinària. Es tracta d’un producte propi de l’horta cambrilenca que excel·leix encara més maridat amb la cuina d’arrossos, fideus i guisats de peix.

Els restaurants

Durant els 17 dies de durada de la campanya, 23 restaurants oferiran les seves receptes amb carxofa en format menú i 6 establiments més tindran un plat recomanat. Les carxofes es poden trobar als menús confitades, gratinades, farcides, en crema, en tempura, i també en flor o com a xips cruixents, entre altres.

MENÚS ENCARXOFATS

01 Al Punt
02 Barabar
03 Bec d’Or
04 Brisas de Mar
05 Cal Tendre
06 Casa Macarrilla 1966
07 Casa Port
08 Confraria del Port
09 Copacabana Cambrils
10 Duomo 20
11 El Capi
12 Fonda Montserrat
13 Hiu
14 La Palmera de la Llosa
15 La Stiva
16 Les Barques
17 Les Fonts
18 L’Original, Experiències Gastronòmiques
19 Maset
20 Montserrat
21 Rincón de Diego
22 Stromboli
23 Taberna Lekeitio Cambrils

PLATS ENCARXOFATS

24 Acuamar
25 Cafè La Tertúlia
26 Cambium
27 La Selva Street Food
28 Miramar
29 Xiringuito Restaurant del Mar


Més informació AQUÍ