Jornades Gastro. Camí Ignasià
Del 16 al 17 de març de 2024
Organitza: Ajuntament de Manresa - Fundació Turisme i Fires de Manresa
Lloc: Manresa
Manresa tornarà a gaudir un any més de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià. Tindran lloc els dies 16 i 17 de març, en aquesta ocasió al claustre de l’antic Col·legi Sant Ignasi, que comença a acollir activitat després de les obres de reforma de l’edifici i de la inauguració del Museu del Barroc de Catalunya. Seran unes jornades dinàmiques i participatives, en les quals els productes de la terra, els productors i la cuina de les poblacions del Camí esdevindran els principals protagonistes a través de tastos, showcookings i un mercat de productes agroalimentaris de proximitat.

Una de les activitats destacades serà el showcooking del mestre pastisser Christian Escribà, el diumenge 17 al migdia. Fent una picada d’ull al nou museu, el creatiu cuiner reinterpretarà l’art barroc a través d’una demostració en la qual reversionarà les postres clàssiques de mel i mató, que es podran tastar. També destaca, en aquest cas dissabte 16, la demostració de cuina en directe i tast de la xef Martina Puigvert Puigdevall, del prestigiós restaurant Les Cols (Olot), amb dues estrelles Michelin, una estrella verda i premi Young Chef Award 2024.

L’aula d’activitats d’enguany inclou una proposta que farà maridar la pintura barroca, la gastronomia i el vi, amb tres vins i degustacions relacionades amb tres peces exposades al Museu del Barroc, de la mà del xef Jordi Llobet i de la sommelier Anna Castillo. També hi haurà una original demostració de cuina a través de les herbes de marge medicinals, amb Iolanda Bustos, i la col·laboració del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, amb una demostració de cuina en directe del xef Marc Parareda, de La Masia Germans Parareda de Sallent, tot posant en valor la cuina de casa.


Consulta tota la programació i reserva la teva plaça AQUÍ