24a Festa del Pèsol
Del 12 al 14 d'abril de 2024
Organitza: Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres
Lloc: Sant Andreu de Llavaneres
Llavaneres convida a la 24a Festa del Pèsol Garrofal de Llavaneres, una cita popular que ha esdevingut un tret identitari de la vila. Se celebrarà el cap de setmana del 13 i 14 d'abril, amb el parc de Ca l'Alfaro com a centre neuràlgic. L'eix temàtic d'aquesta edició serà la sostenibilitat i el consum responsable. A més del programa festiu, fins al primer de maig, els restaurants participants serveixen la Mostra Gastronòmica, que permet als comensals tastar plats on aquest producte és el protagonista. 

Com és tradició, la Festa del Pèsol comptarà amb un ampli espai firal per als expositors al parc de Ca l'Alfaro. A la fira, els visitants podran conèixer i comprar Pèsol Garrofal directament als productors locals. El Pèsol Garrofal de Llavaneres està distingit amb una marca de garantia de qualitat. Una de les novetats d'aquest any és que el lliurament del reconeixement del pèsol d'or 2024 es farà en el marc de la fira, diumenge 14 d'abril, a les 12.30 hores, en el parc de Ca l'Alfaro.

Durant tot el cap de setmana, no hi faltaran les propostes habituals com la degustació del Pèsol i la Coca de Llavaneres, a les parades de la fira i als restaurants participants; i també s'ha preparat un ampli programa d'activitats infantils, concerts i tallers. A més, hi tornarà a haver visita guiada per conèixer el patrimoni modernista de Llavaneres; caldrà inscripció prèvia aquí. De les activitats per als infants, en destaquem l'Anem a jugar? Trenquem l'olla de dissabte a la tarda. Hi haurà una gran varietat de tallers adreçats a infants i adults, entre els quals hi destaca el taller: 'Show cooking d'aprofitament i zero-waste' amb tastet de dissabte al matí i el taller 'Nova vida als residus', de diumenge al migdia.


Més informació AQUÍ