II Diada Turó de Gardeny
Dissabte 13 d'abril de 2024
Organitza: Associació Cultural Castell de Gardeny
Lloc: Castell Templer de Gardeny
El Turó de Gardeny es vestirà de gala aquest dissabte amb la celebració de la seva segona Diada, que pretén posar en valor i donar a conèixer aquest espai patrimonial i la seva història.

Dissabte, 13 d’abril serà una jornada plena d’activitats durant tot el dia, amb propostes com passejos amb ponis, visites guiades al Castell Templer, recreacions templeres i de la Guerra Civil o parades d’oficis artesanals i del Mercat de l’Horta. 

Una cercavila, que sortirà de la plaça de la Paeria, donarà el tret de sortida a la jornada Anirà pel carrer Major i Alcalde Costa, a càrrec dels Templers de Montsó i els gegants del Grup Cultural Garrigues, i arribarà al recinte templer, on hi haurà activitat fins a les 21 h, quan es clourà la diada amb l’encesa de bengales a la torre del castell, amb els Diables de Lleida.

Hi haurà portes obertes al Castell Templer tot el dia i Turisme de Lleida ofereix quatre visites guiades al Castell Templer de Gardeny, previstes a les 11 h, les 13 h, les 17 i les 19 h. La durada és de 45 minuts i el preu és de 3 euros (gratuït per als menors de 13 anys).

Activitats de la Diada

A més de l’exposició fotogràfica i de les visites guiades, altres activitats de la jornada són:

-Taller de dibuix per a nens i nenes.
-Passeig amb ponis (preu 3 euros).
-Grup de fotografia i caricaturista.
-Lloguer i venda de vestuari medieval.
-Recreacions templeres i de la Guerra Civil.
-Parades d’oficis artesanal.
-Mercat de l’Horta de Lleida
-Servei de bar i braseria.

L’aparcament del Castell Templer s’ampliarà amb el pàrquing del Magical, per facilitar la mobilitat, i, a més de poder-hi anar a peu, s’hi podrà arribar amb el Bus Turístic.