I Fira del vi de Vacarisses
20 d'abril
Organitza: Ajuntament de Vacarisses, Teca Vins i Euro-nova
Lloc: Plaça Joan Bayà, Vacarisses
Entre les 11:00 h i les 21:00 hores, la plaça Joan Bayà de Vacarisses s’omplirà de parades, on es podrà consumir una copa de vi (3 euros el tiquet), tastar l’oferta gastronòmica i adquirir ampolles de vi a un preu promocional. Tot plegat s'amenitzarà amb música en directe.

Els cellers participants seran Parxet, Celler Mond Obert, Collbaix i Més que paraules, Torelló, Perelada, Celler Jordi Miró, Celler de Capçanes, Brot, Raventos Basagoiti, Raimat, Vermut Olave, Celler Domenio i Vinicola Priorat. Els acompanyaran estands de gastronomia com el Casal de Vacarisses, Ivandy i Teca Vins, i les formatgeries La petita ànima i La Frasera.

A més, la Sala dels Cups d’El Castell acollirà dos tastos de vins, un al migdia a càrrec de la DO Pla de Bages (15€) i l’altre, solidari, a la tarda, amb la Laura Serrano (25€).

I, coincidint amb la Fira del Vi, s’organitzarà una sortida del cicle (Re)descobrint Vacarisses per descobrir la pedra seca de Can Torrella. I és que, durant el segle XIX, en un moment en què la viticultura es va convertir en una de les activitats econòmiques més importants de Catalunya, es van construir desenes de milers de murs de pedra seca i barraques. Aquestes estructures van servir com a refugi i magatzem per a qui treballava la vinya.

Les entrades dels tastos es poden comprar en aquest enllaç.