XII Fira de la Llavor
Diumenge 28 d'abril de 2024
Organitza: Ajuntament de Roda de Ter
Lloc: Roda de Ter
La Fira de la Llavor, una mostra anual ja consolidada, arriba a la seva dotzena edició. Roda de Ter acollirà la fira, on la temàtica girarà al voltant del lema “De la terra a la taula”, una frase que inclou les premisses que la fira sempre ha reivindicat respecte als productes ecològics, de proximitat i de temporada.

La fira ha servit com a plataforma per compartir coneixements, intercanviar llavors i establir connexions entre els diferents actors del sector agrícola. L’objectiu principal continua sent la promoció de la conservació de les llavors tradicionals i la sensibilització sobre la importància de protegir les llavors locals i promoure pràctiques agrícoles sostenibles.

La ubicació de la fira serà com sempre al peu de la muntanyeta i també ocuparà un tram de la carretera de la C-153. El tram de la carretera C-153 que va del carrer Molins fins a la rotonda d’accés al polígon Puig Vell restarà tancat a la circulació.

La programació de la fira inclourà diverses activitats relacionades amb la temàtica “De la terra a la taula”, com conferències, tallers, xerrades i un showcooking a càrrec del Col·lectiu Eixarcolant. També hi haurà altres tallers, com per exemple la construcció d’un vermicompostador, un taller de cultiu de bolets i una passejada pel bosc comestible del banc de llavors. Com cada any, els visitants podran gaudir de parades de llavors, planters i productes locals, així com de l’Espai Llavor per als nens i activitats de contacontes. A més a més, es comptarà amb música en viu durant l’hora del vermut i en la cloenda de la fira.

La col·laboració de la Residència Can Planoles, que ha elaborat boles de llavors de plantes aromàtiques per regalar als assistents, i el disseny del cartell a càrrec de l’illustradora Ana B. Reina, són altres elements destacats d’aquesta edició.


Consulta tota la informació AQUÍ