La gastronomia és cultura
Del 6 d'abril al 29 de juny del 2024
Organitza: Ajuntament de Sentmenat, Cal Milionari, la Textil i Biblioteca Frederic Alfonso Orfila
Lloc: Sentmenat
3 mesos d'actes i activitats per reivindicar i donar a conèixer la gastronomia sentmenatenca i de la zona. 

"La Gastronomia és Cultura" és un programa ¡amb activitats de tot tipus entre el 6 d'abril fins al 29 de juny de 2024. A través de fires, exposicions, tallers, tertúlies i molt més, el municipi es convertirà en un centre de referència sobre la gastronomia i tot el que l'envolta. D'aquesta manera, el calendari dels pròxims mesos és el següent:

ABRIL

L'abril serà un mes carregat de moltes activitats que tindrà com a protagonista la "Fira del Cargol. Comerç i gastronomia local", durant el cap de setmana del 6 i 7 d'abril, al pavelló primer de Maig. Aquesta fira tindrà diferents actes, paradetes i demostracions entre les quals destaquen L'Espai d'Exposició del comerç local, per conèixer productes i serveis que s'ofereixen al costat de casa nostra, les Parades gastronòmiques, amb productes locals i tradicionals, l'Espai Gastronomia, per fer un mos en un ambient agradable i degustar el producte local, i l'Espai famílies, amb jocs i tallers per als més menuts.

També durant el mes d'abril, a partir del dia 6, hi haurà l'exposició "Cargols a l'aparador", dels alumnes del Taller d'Art, i "el mes del cargol", una iniciativa amb la qual diversos establiments de restauració oferiran cargols en els seus menús.

I al llarg d'aquest mes també hi haurà els següents actes: "Exposició “delícies”, amb il·lustracions de Dàlia Adillon, tallers d’il·lustració gastronòmica, tertúlies literàries i cinema, entre d'altres.

MAIG

Activitat "Tèxtilxef", l'exposició "la cuina de les àvies", el “Gastrofest la tèxtil” i l'hora del conte “l’Aventura dels sentits a l’hora de menjar”

JUNY


Conferència gastronòmica “dalícatessen, la cuina i els surrealistes”, a càrrec de Jaume Fàbrega. El taller artístic “ceràmica & cafè”, amb la ceramista Aranxa Camacho. I també altres activitats com tertúlies literàries, tallers de dibuix al natural, entre d'altres, sempre amb el fil conductor de la gastronomia.

Al llarg de "La Gastronomia és Cultura" a la Biblioteca de Sentmenat hi haurà un fons sobre cuina i gastronomia amb tot tipus de documents: llibres, revistes, material audiovisual, etc. 


Consulta el programa complet AQUÍ