Fira del Gall
21 i 22 de desembre
Organitza: Ajuntament de Vilafranca
Lloc: Vilafranca del Penedès
Tal i com marca la tradició, pels volts de Sant Tomàs, Vilafranca del Penedès celebra la centenària Fira del Gall.

La Fira del Gall és un espai únic on viure l'experiència completa de criança i degustació del Gall del Penedès, reconegut amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Envoltada d'un mercat gastronòmic amb productes KM0 i d'una gran varietat de vins de la DO Penedès, podràs passar un cap de setmana complet a Vilafranca. Enguany, a més, també hi trobaràs la Mostra de races de gallines autòctones catalanes.

Activitats de la fira*:

- Fira d'Artesania: un autèntic mercat d’art i artesania, productes d’alimentació natural i brocanters on 150 artesans i artistes aconsellen i venen les seves pròpies creacions. 

- Superceller: tasta, marida i compra vi a la Fira del Gall.

- Mercat d'Aviram: és l'essència de la Fira del Gall on el visitant hi podrà trobar tots els exemplars de la raça Gall del Penedès, que porten una identificació exclusiva a la pota, alhora que tota mena d'aviram —gallines, galls de pagès, ànecs, galls d'indi, etc.
Una de les característiques de la Fira del Gall que la fan diferent i única és el servei d'Escorxador.

- Mostra Gastronòmica: 6 restaurants de renom de la comarca, que presenten novetats culinàries posant l'accent, especialment, en els plats a base de Gall del Penedès. L'oferta és d'un total de fins a 19 plats a base d'aviram, 8 dels quals destaquen per estar fets amb Gall del Penedès.

- Altres activitats

*Els horaris i activitats de la fira estan pendents de confirmació.