Ruta Gastronòmica DOPenedès
AJORNAT
Organitza: DO Penedès
Lloc: Vilanova i la Geltrú
ACTUALITZACIÓ 16/10/2020: AJORNATS ELS ÀPATS QUE S'HAVIEN DE DUR A TERME FINS EL 30 D'OCTUBRE.


La Denominació d’Origen Penedès ha organitzat la I Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú. La iniciativa inclou 10 sopars en diferents restaurants d’alta gamma del municipi del Garraf, maridats amb vins de 17 cellers de la DO Penedès. La ruta, que s’iniciarà el 10 d’octubre i finalitzarà el 10 de desembre, té l’objectiu de promoure els productes de proximitat i a la vegada donar suport als elaboradors i els restauradors, reivindicant que la DO Penedès també és Garraf.

Hi participen diversos vins Penedès de 17 cellers diferents: Parés Baltà, Nadal, Jean Leon, Finca Viladellops, Cellers Avgvstvs Forvms, Bodegues Pinord, Parató, Torelló, Oliver Viticultors, Colet Viticultors, Sumarroca, Can Feixes, Grimau, Torre del Veguer, Bodegues Ca N’Estella, Família Torres i Aymar.

Durant els sopars, els elaboradors seran presents per presentar cadascun dels vins que es tastin i acompanyaran la degustació explicant la seva filosofia i manera de treballar.

Els 10 restaurants participants són: La Daurada, El Dinou, L’Hac, La Cucanya, Ceferino, Macot, Marejol, La Petite Mort, 1918 Cuina de Mar i El Nàutic by Cal Blay.
 
Després d’un any difícil, la DO Penedès ha treballat intensament per desenvolupar iniciatives encarades a reivindicar i a fer conèixer la qualitat i el prestigi dels vins que s’elaboren al Penedès, sobretot al públic final. La I Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú rema en aquest mateix sentit.
 
Cada experiència té un preu de 45€ i per reservar taula cal trucar al restaurant on se celebrarà el sopar. L’aforament serà limitat i se seguiran escrupolosament totes les mesures de seguretat i sanitàries. La I Ruta Gastronòmica DO Penedès neix amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Gremi de Restauració de Vilanova i la Geltrú i la revista Tot ho Sap.
 
Tots els menús maridatge poden consultar-se a: http://dopenedes.cat/gastrogarraf.php