Jornades Gastro de la Vinyala
De l'1 al 31 d'octubre
Organitza: Ajuntament d'Òdena
Lloc: Òdena
ACTUALITZACIÓ 16/10/2020: Alguns restaurants oferiran la proposta de les jornades en format TAKE-AWAY.


Agafant el relleu a la Fira de la Vinyala, aquest mes d’octubre se celebra a Òdena les primer Jornades Gastronòmiques de la Vinyala, promogudes per l’Ajuntament d’Òdena, amb l’objectiu de posar en relleu la importància de la tradició culinària d’Òdena d'aquesta menja exquisida molt lligada al territori de vinyes i camps de conreu que conformen el seu paisatge.

Les primeres jornades gastronòmiques de la vinyala, que tindran lloc durant tot el mes d’octubre. Hi participaran sis restaurants del municipi, el Restaurant Samuntà, el Bar Jordi, Il Nuovo Caffé, el Restaurant Carpi, el Restaurant Scorpia i el Bar Fènix, proposant diferents receptes per a posar en valor la tradició culinària d'aquesta menja exquisida, molt lligada al territori de vinyes i camps de conreu que conformen el seu paisatge.

Així doncs, es podran tastar, per exemple, cargols a la llauna amb romesco i allioli, cassola de vinyales picantones, cargols al pebre negre, cargols a la gormanda o cargols en suc a l’estil de l’àvia amb cansalada, costella, botifarra blanca i botifarra negra, entre d’altres receptes que faran les delícies dels amants de la bona taula i la tradició, que enguany disposaran de tot el mes d’octubre per mirar de tastar-les totes.

Entre els restaurants participants hi ha el guanyador de la millor tapa, escollida pel jurat, de l’edició 9.1 de la Fira de la Vinyala, el Bar Fènix.

Consulta el programa AQUÍ.