CARLA NOT
 

Llobarro al forn amb polenta i pastanaga

És un àpat de fàcil digestió, apte per celíacs i intolerants a la lactosa. Neix de combinar dos ingredients molt nostres com son la pastanaga i el romaní amb la polenta, també anomenada sèmola de blat de moro, un producte típic de Sud-Amèrica.

*Carla Not
Tipus: Saludable
Quantitat: 2 persones
Temps de preparació: 60 minuts

Ingredients

2 cullerades soperes
Oli de romaní
1
Llobarro
2 tassetes
Polenta
1 branca
Romaní
1 polssím
Sal
1 o 2
Pastanaga
2 tassetes
Llet vegetal

ELABORACIÓ

1. En primer lloc, per fer l’oli de romaní, posem a escalfar oli d’oliva verge extra amb branques de romaní durant 30 minuts, sense que arribi a bullir.
2. Mentrestant, afegim la llet vegetal en una olla i deixem fins ebullició.
3. Hi aboquem la polenta sense deixar de remoure amb unes barilles fins que espesseixi.
4. Enretirem del foc i ho passem a un recipient rectangular que després ens permeti tallar-ho en rectangles.
5. Ho fiquem a la nevera per a que compacti.
6. Tallem les pastanagues a làmines esbiaixades i les passem per la planxa amb una mica d’oli i sal fins que es vegin toves.
7. Traiem la polenta de la nevera, la tallen en rectangles i la passem per la planxa.
8. A continuació salem el llobarro i el coem a la planxa, 2 minuts per banda.
9. Ho servim amb una branca de romaní.

Nota: La fotografia correspon a mitja ració d’aquesta recepta, si volguéssim fer més quantitat la relació polenta/llet vegetal és 1/3.