CARLA NOT
 

Espinacs a la catalana amb mandonguilles i poma

Plat que combina dues estrelles de la cuina catalana com son les mandonguilles i els espinacs a la catalana. Tot i seguir l'estil de la cuina catalana, he procurat fer versions més lleugeres d’ambdós plats. En el cas de les mandonguilles porten carn de pollastre enlloc de vedella i poma enlloc de patata. Pel que fa als espinacs he omès la cansalada. El resultat és un plat de carn blanca ric en vegetals.
Tipus: Catalana
Quantitat: 4 persones
Temps de preparació: 120 minuts

Ingredients

Espinacs
500 gr.
Espinacs
30 gr.
Pinyons
30 gr.
Panses
10 ml.
Oli d'oliva verge extra
al gust
Sal
Mandonguilles
375 gr.
cuixa de pollastre
125 gr.
Carn de porc
30 ml. (també podria ser vegetal)
Llet de vaca
2 llesques
Pa de motlle integral
per arrebossar
Farina integral de civada
1
Ceba de Figueres
2
Poma Golden
1
Ous
1 grill
All
al gust
Sal
al gust
Pebre

ELABORACIÓ

1. En un bol posem a estovar les dues llesques de pa de motlle integral amb la llet. La llet pot ser de vaca o qualsevol altre llet vegetal.

2. Blanquegem el grill d’all per a que no repeteixi: posem l’all en un got d’aigua al microones durant 30 segons.

3. Barregem bé amb les mans: la carn picada (tant la de pollastre com la de porc), el pa estovat, l’all, l’ou, la sal i el pebre.

4. Deixem reposar la barreja al frigorífic durant 30 minuts.

5. Paasats els 30 minuts, comencem a fer pilotes i les arrebossem amb farina.

6. Les passem per la paella amb oli per segellar-les.

7. En una cassola baixa sofregim la ceba tallada a juliana i la poma tallada a grills.

8. Afegim les mandonguilles i ho deixem coure durant 10 minuts.

9. Mentrestant, en una paella amb una mica d’oli, saltegem els pinyons i les panses.

10. Bullim els espinacs i un cop bullits, quan estiguin prèviament rentats i escorreguts, els afegim a les panses i els pinyons.

11. Corregim el punt de sal i ja podem emplatar.