CARLA NOT
 

Gelat Natural

Us proposo una preparació dolça, natural i refrescant per l’estiu. És un gelat natural i casolà que és ric en calci degut al seu contingut làctic però baixa en greixos si fem segir làctics descremats. L’únic sucre present en aquesta preparaci´p és la fructosa del propi plàtan.
Tipus: Dolça
Quantitat: 6 persones
Temps de preparació: 10 minuts

Ingredients

Base del gelat
6
Plàtans
1
iogurt natural bífidus
1/2 terrina
formatge cremós light
al gust
Extracte de Vainilla
al gust
Canyella en pols

ELABORACIÓ

Abans de començar, donat que el plàtan és l'ingredient protagonista d'aquest gelat, apuntar-vos que si els plàtans són madurs la preparació sortirà molt millor. Pel que fa al iogurt, proposo un iogurt natural bífidus perquè és menys àcid que d'altres opcions. 

1. Barregem tots el ingredients de la bas del gelat i els passem per la batedora. Si teniu robot de cuina aconseguireu una textura més fina.

2. Posem la barreja al congelador durant 3 hores aproximadament, poden ser més.

3. Enretirem del congelador passades les 3h per a què tingui la consistència perfecta (segons la fondària del recipient).

4. Fem les boles de gelat amb dues culleres de sopa o bé amb l’estri específic.

5. Afegim canyella en pols per damunt, però si voleu també el podeu acompanyar d'alguna fruita, jo he optat per un parell de cireres. I llest per gaudir!

NOTA: Si teniu motlles de gelat poleres podeu fer gelats de pal individuals.