La preparació original del pesto és en un morter perquè tots els ingredients quedin ben esmicolats, però també es pot fer més ràpidament utilitzant algun electrodomèstic com una picadora i/o una batedora, els quals ens ajudaran a aconseguir un pesto amb una textura més suau. Nosaltres utilitzarem ambdós electrodomèstics.
1. Posem el formatge parmesà trossejat a la picadora i el piquem fins que quedi en una textura granulada. En cas de no tenir picadora, podeu fer servir formatge rallat directament i saltar al punt 2.
2. Al got de la batedora afegim les avellanes, l’all (traient l’interior), la ruca, la sal i l’oli. Ho triturem tot.
3. A la barreja que tenim al got hi afegim el formatge parmesà del punt 1 i ho tornem a batre.
4. Ja tindrem el pesto fet, però podem afegir més o menys oli en funció de la textura que vulguem. Només caldrà tastar i rectificar al gust.
5. Podeu servir-lo directament en un plat de pasta o amb una burrata, però també el podeu conservar al frigorífic en un pot hermètic durant dos o tres dies. Si en feu molta quantitat, també el podeu congelar i servir-lo quan l’hagueu de consumir.
El pesto que obtindreu serà menys intens perquè no tenim el perfum que desprèn l’alfàbrega, però és una opció interessant de tastar. De ben segur que us agradarà.
Bon profit, gastrotalkers!