MOMECUINA
 

Arròs amb llet

L’arròs amb llet és un postre dels més tradicionals i populars, a més de fàcil de fer. És un plat apreciat per grans i petits que tradicionalment totes les àvies preparaven a casa i que ha passat de segle en segle, fins i tot des d’abans de l’existència del sucre. En aquell moment, entre els segles IX i XIII es feia amb mel. Això canviaria amb l’arribada del sucre a Europa.

Aquesta és una recepta no podia faltar en el nostre receptari, així que us proposem fer una recepta clàssica i senzilla que ha d’estar en els bàsics de qualsevol cuina.

Ens hi posem?


 
Tipus: Postres
Quantitat: 6 persones
Temps de preparació: 60 minuts

Ingredients

1,5 litres
Llet
200 gr.
Arròs rodó
Mitja pela
Llimona
1
Canonets de Canyella
1 polsim
Sal
180 gr.
Sucre
70 gr.
Mantega sense sal
Al gust
Canyella en pols

ELABORACIÓ

1. En una olla posem a bullir la llet, la pela de mitja llimona, el canonet de canyella i un polsim de sal. És important que la pela de llimona tinguin la menor part possible de blanc per evitar el gust amarg.
 
2. Quan comenci a bullir afegim l’arròs i el deixem coure fins que veiem que els grans estiguin cuits. Mentrestant haurem d’anar remenant perquè no s’enganxi. Es recomana fer servir arròs rodó (tipus bomba) perquè s’infli i absorebixi la llet. Si es fa servir un arròs d’un altre tipus menys absorbent, l’arròs amb llet ens quedarà més líquid (però igual de bo!).

3. Quan l’arròs estigui cuit afegim el sucre i la mantega. Seguim remenant entre 5 i 10 minuts.

4. Quan la llet estigui espesseïda i l’arròs completament cuit, apaguem el foc i retirem la pell de la llimona i el canonet de canyella.

5. Repartim l’arròs amb llet en plats individuals i els deixarem refredar. 

6. Per presentar-los a taula, podem empolvorar una mica de canyella en pols per damunt. 

Els podem menjar freds o tebis, però si no es mengen tebis recorda a posar-los al frigorífic per conservar-los en bon estat. Ara només queda gaudir d’unes postres tradicionals de les que mai fallen.


Bon profit, gastrotalkers!