NÚRIA ESCALONA
 

Sticks de galeta amb xocolata i fruits secs

Estàs segur/a que no cauràs en aquesta temptació de xocolata i fruits secs? Et proposem preparar una recepta molt llaminera que deixarà empremta en tothom que els tasti: fem uns sticks de galeta amb xocolata i fruits secs per acompanyar el cafè d'un àpat o simplement per picar en qualsevol moment.

Els podríem fer d'un sol gust, però pensant en quin joc poden donar a taula en aquesta recepta en farem de dos tipus i visualment contraposats: uns de xocolata negra amb festucs i uns altres de xocolata blanca amb anous i fruits vermells. Hem volgut donar contrast a la taula jugant amb el blanc i el negre, però també amb el verd dels festucs i el vermell dels fruits vermells deshidratats. Evidentment això és una suggerència i els podeu fer tots d'una mateixa xocolata i/o canviar els fruits secs per aquells que us agradin més. Aquí entra en joc el gust i la imaginació de cadascú.

La recepta és laboriosa i necessita paciència, però el resultat serà altament satisfactori. La pregunta és: t'estaràs d'endur-te res a la boca durant el procés de preparació?

Tipus: Dolços
Quantitat: 6 persones
Temps de preparació: 200 minuts

Ingredients

Sticks de galeta
150 gr.
Farina de rebosteria
1 culleradeta
Sucre
50 gr.
Mantega
1 polsim
Sal
30 ml.
Llet
Cobertura sticks negres
100 gr.
Xocolata Negra
35 gr.
Festucs pelats
Cobertura sticks blancs
100 gr.
Xocolata Blanca
35 gr.
Mix d'anous amb fruits vermells

ELABORACIÓ

1. En un bol barregem la farina, el sucre, la sal, la mantega i la llet. En aquest punt ens hem d’assegurar que la mantega estigui en freda per aconseguir que la massa sigui manejable. Si no tenim prou força a les mans, ens podem ajudar d’una batedora o d’una picadora per tal que la mantega ens quedi ben integrada. 
 
2. Quan tots els ingredients estiguin ben integrats fem una bola i l’emboliquem en film transparent. La reservarem 30 minuts al frigorífic.

3. Seguidament preescalfem el forn a 180º i forrem la safata del forn amb paper de fornejar.

4. Retirem la bola de la nevera i en una superfície llisa estirem la massa amb l’ajuda d’un corró fins a tenir un gruix aproximat de 5 mm.

5. Amb l’ajuda d’un ganivet, tallem bastonets d'uns 10 cm. de llarg per 1 cm. d’ample i els col·loquem a la safata intentant deixar espai entre ells. Si voleu que us quedin tots iguals i no teniu gaire bon ull, en aquest punt és recomanable fer servir un regle o una esquadra. 

6. Repetim el procés d’estirar i tallar la massa fins a esgotar-la. Aproximadament han de sortir uns 40 bastonets.

7. Els fornegem entre 15 o 20 minuts (180º) o fins que quedin lleugerament daurats. Després els retirem del forn i els deixem refredar durant 1 hora.

8. Agafem els 30 grams de festucs sense closca i els piquem. Ho reservem en un bol o en una tassa baixa.

9. Agafem el mix d’anous i fruits vermells i també ho piquem. Ho reservem en un bol o en una tassa baixa. En aquesta recepta hem fet servir un mix preparat, però també el podeu preparar vosaltres o comprar el que més us agradi.

10. En un bol posem la xocolata negra a fondre. Ho farem al bany maria a foc lent perquè no se’ns cremi. Quan estigui completament desfeta la retirem.

11. Agafem un bastonet i amb l’ajuda d’una cullera el banyem en la xocolata negra deixant almenys uns 3 centímetres per poder-lo agafar amb les mans. Un cop banyat empolvorarem els bocins de festucs per damunt i el deixarem reposant en una reixeta perquè s’assequi i perdi l’excedent de xocolata. Repetim aquest procés amb un total de 20 bastonets.

12. En un altre bol posem la xocolata blanca a fondre al bany maria. Quan estigui completament desfeta la retirem.

13. Igual que hem fet amb els bastonets de xocolata negra, agafem un bastonet i amb l’ajuda d’una cullera el banyem en xocolata blanca deixant uns 3 centímetres per poder-lo agafar amb les mans. Un cop banyat l'empolvorem amb els bocins d’anous i fruits vermells per damunt i ho deixem reposant en una reixeta perquè s’assequi i perdi l’excedent de xocolata i/o fruits secs. Repetim aquest procés amb un total de 20 bastonets.

14. Quan la xocolata estigui completament seca ja tindrem els sticks de galeta amb xocolata i fruits secs!



Els podem servir directament, però també els podem conservar al frigorífic en un recipient hermètic. Quan arribin a taula i els comensals els tastin, serà un vist i no vist!

Bon profit, Gastrotalkers!