NÚRIA ESCALONA
 

Galetes craquelades de doble xocolata

Dolces, rodonetes, nevadetes, d'exterior cruixent i cor esponjós. Així són les nostres galetes craquelades de doble xocolata. Hi ha receptes que no necessàriament s’han de consumir al moment i ens permeten allargar el plaer durant alguns dies. És el cas de les galetes craquelades perquè un cop fetes les podem conservar en un pot de llauna.

Són galetes extremes, tant per dins com per fora, i és que més enllà del seu craquelat de llustre, el seu interior es divideix a parts iguals entre la xocolata negra i la xocolata blanca. La xocolata negra predomina sobre la blanca, així que l’interior de la galeta quedarà fosquet sense arribar a ser negre. Però si voleu que quedin més o menys fosques podeu jugar amb les quantitats de cada tipus de xocolata o també podeu jugar amb colorants alimentaris (nosaltres n'hem utilitzat un de color vermell). El més important és que la suma de les dues xocolates sempre sigui de 160 gr. Ho podeu fer al gust i aportar el vostre toc. 

Les preparem?

Tipus: Dolços
Quantitat: 10 persones
Temps de preparació: 100 minuts

Ingredients

350 g.
Farina
1 culleradeta
Llevadura
110 gr.
Mantega
2 polsims
Bicarbonat
80 gr.
Xocolata Blanca
80 gr.
Xocolata Negra
2
Ous
140 gr.
Sucre
1 culleradeta
Extracte de Vainilla

ELABORACIÓ

1. En un bol gran, barregem la farina, el llevat i el bicarbonat amb una forquilla. Ho reservem.

2. En un altre bol fonem la mantega, la xocolata blanca i la xocolata negra al bany maria. Un cop la xocolata està líquida, ho reservem.

3. En un altre bol batem els ous i afegim el sucre. Remenem fins que quedi una massa homogènia.

4. Seguidament, afegim la xocolata fosa i l’extracte de vainilla. Ho tornem a remenar fins que ens quedi ben homogeni. 

5. A poc a poc, sense deixar de remenar, anem afegint la barreja de farina. És important fer-ho amb una espàtula o una cullera perquè la massa és més aviat líquida i poc manejable amb les mans. En aquest punt nosaltres també hem afegit colorant alimentari de color vermell. Un cop tots els ingredients hagin homogeneïtzat i ja no tingui grumolls deixarem la barreja al frigorífic, tapada en un bol, com a mínim, una hora.

6. Preparem el forn i el preescalfem a 180º.

7. Traiem la massa del frigorífic i ara, ja manipulable amb les mans, fem porcions d’uns 15 gr. per formar boletes i arrebossar-les amb sucre de llustre. Si voleu que quedin ben nevades i en contrast amb la foscor de les escletxes, sigueu generosos amb el sucre de llustre.

8. Aneu posant les boletes en una safata de forn folrada amb paper de coure i ben separades entre si. Caldrà coure-les durant 10 minuts a 180º.

9. Un cop s’hagin refredat es poden menjar, però també conservar en un pot de llauna.


Bon profit, Gastrotalkers!