NÚRIA ESCALONA
 

Pastís fred de mango

El mango és una fruita tropical molt popular, amb un gust i un color molt intensos. Ens el podem menjar de tantes maneres diferents que des de Gastrotalkers us proposem preparar unes postres fredes: un pastís fred de mango que no serà rodó, el servirem en gotets individuals. De textura cremosa, amb una cruixent base de galeta i tot coronat amb una melmelada de mango casolana. Unes postres elegants i delicioses que captivaran als vostres convidats.

Les preparem?

Tipus: Postres
Quantitat: 8 persones
Temps de preparació: 60 minuts

Ingredients

Base
60 gr.
Galetes Digestive o Lotus
50 gr.
Mantega
Crema
350 gr. (pelat i sense pinyol)
Mango
250 ml.
iogurt natural
250 ml.
Nata (30% MG)
100 gr.
Sucre
4
Fulles de gelatina
Melmelada
200 gr. (pelat i sense pinyol)
Mango
75 gr.
Sucre
1
Fulles de gelatina

ELABORACIÓ

En aquesta elaboració anirem treballant per fases seguint les capes que tindrà cada gotet i que podeu veure en les imatges. Començarem per la base de galeta, seguirem amb la crema i ho arrodonirem amb la melmelada.
 
1. Triturem les galetes i les barregem amb la mantega que prèviament haurem desfet. 
En aquest punt és important saber que les galetes ideals per fer aquesta base són o les digestive o les Lotus. Si sou amants de les Lotus que acompanyen a molts cafès, no deixeu passar l’oportunitat d'utilitzar-les aquí perquè el gust us agradarà molt.

2. Agafem els gotets individuals on servirem aquestes postres i cobrim la base amb la pasta de galeta i mantega. Ho reservem.

3. En un bol petit posem les fulles de gelatina a hidratar durant uns minuts.

4. En un altre recipient batem els 350 gr. de mango amb els 250 ml. de iogurt natural.

5. Escalfem 50 ml. de nata al microones i amb la nata temperada diluim les 4 fulles de gelatina. Això ho afegim a la barreja de mango i iogurt assegurant-nos que queda ben integrat.

6. Montem els 200 ml. de nata restants amb els 100 gr. de sucre. 

7. Un cop muntada la nata, la barregem amb el batut anterior de mango i iogurt. Cal fer-ho amb moviments suaus i envolvents perquè la crema resultant segueixi tenint el volum de la nata muntada.



8. Omplim els gotets on hem posat la base de galeta fins a dos terços de la seva capacitat amb la crema de mango obtinguda al pas anterior. Deixem els gots reposant al frigorífic perquè vagin quallant.

9. Preparem la melmelada de mango tallant 200 gr. de mango a trossets petits i afegint el sucre en un cassó. Ho portem a ebullició i, seguidament, baixem el foc i ho deixem coure durant 20 minuts a foc lent.

10. Ho retirem del foc i afegim una fulla de gelatina, prèviament hidratada en aigua freda. Quan la gelatina entri en contacte amb l’escalfor de la melmelada es desfarà. Ho triturem tot amb una batedora perquè ens quedi una textura més fina i sense trossets de fruita.

11. Un altre pas opcional és colar la melmelada ja triturada per tal que ens quedi més fina i sense els fils que pot deixar la fruita. Sempre és més agradable al gust i aconsellem fer-ho, però podeu fer-ho sense fer aquest pas. Amb o sense aquest pas, un cop incorporeu la gelatina a la melmelada, canvieu-la de recipient perquè vagi perdent calor.

12. Retirem els gots del frigorífic, que ja tindran la crema quallada, i hi repartim la melmelada que hem preparat per damunt. Els tornem a posar en fred perquè quedin ben quallats de nou, aproximadament entre 3 i 4 hores.

Ja tenim les postres de mango preparades per servir, però si voleu hi podeu acabar donant un toc final abans de servir a taula. A Gastrotalkers els hem decorat amb un gerd i una fulla de menta de l’hort, dos ingredients amb colors que aporten contrast als grocs del mango. Us en llepareu els dits!



Bon profit, Gastrotalkers!