NÚRIA ESCALONA
 

Ulleretes de coco

Les ulleretes no necessiten presentació, tot i que també les podem conèixer com a ‘palmeretes’ a causa de la traducció del castellà. Tant si diem ulleres com palmeretes, de ben segur que aquesta és una recepta senzilla que funciona a la primera i agrada a tothom.

Més enllà de les ulleretes tradicionals, únicament amb pasta de full i sucre, nosaltres les hem volgut fer amb coco ratllat. Per aquest motiu s’han de menjar el mateix dia que les preparem, ja que el coco podria estovar-les. Per contra, si les fem només amb sucre o ingredients que no tinguin humitats, les podeu conservar durant diversos dies.

Si preferiu fer les ulleretes clàssiques no poseu el coco ratllat i seguiu amb els mateixos passos. Però si les voleu fer amb altres sabors, per exemple amb cacau, en el moment que posem el coco substituïu-lo per cacau. És una recepta bàsica que fàcilment podeu adaptar al vostre gust i anar provant diferents sabors. Fins i tot, un cop cuites, també les podem banyar amb xocolata blanca o negra.

Ens hi posem?

Tipus: Dolços
Quantitat: 4 persones
Temps de preparació: 30 minuts

Ingredients

1 placa rectangular
pasta de full
Sucre
Coco ratllat

ELABORACIÓ

1. Preescalfem el forn a 180º, a dalt i a baix.
 
2. En una superfície plana, assegurant-nos que està ben neta, treballarem la pasta de full. La desplegarem i li passarem el corró per damunt. Perquè no se'ns enganxi a la superfície, podem fer servir paper de fornejar o el mateix paper que porta la pasta de full preparada.

3. Empolvorem la placa amb abundant sucre i, seguidament, ho fem amb el coco ratllat.

4. Fem una marca al centre de la placa de pasta de full per tenir una referència d’on està el centre. Ho podem fer pressionant amb el dit o amb l’ajuda d’un ganivet sense arribar a tallar-la.

5. Enrotllem un lateral cap al centre. I després ho fem amb l’altre. En aquest moment és important assegurar-se que queda compactat perquè no és desmunti. Ho podem fer pressionant amb les mans o donant mitja volta a la massa i passant suaument el corró per damunt.

6. Amb un ganivet afilat tallem rodelles d’1 o 1,5 centímetres i les anem posant en una safata folrada amb paper de fornejar.

7. Revisem les formes perquè els extrems quedin suficientment oberts i en forma d’ulleretes.

8. Fornegem entre 15 i 20 minuts a 180º.

9. Les deixem refredar i ja tenim les ulleretes preparades per degustar.


Bon profit, Gastrotalkers!


Consells:

És important fer servir una massa de pasta de full rectangular. Si fem servir una massa de pasta de full rodona, haurem de vigilar amb els extrems perquè no ens quedaran compactats i perdrem la forma de les ulleretes. En cas de fer servir una massa rodona, aconsellem tallar els extrems i aprofitar-los per fer una altra forma o per a una altra elaboració.

El sucre blanc es pot substituïr per sucre panela. Si ho fem així les ulleretes quedaran més fosques.