NÚRIA ESCALONA
 

Arbre de Nadal de mozzarella i pernil dolç



L'arbre de Nadal de mozzarella i pernil dolç és una recepta ideal per fer durant les festes de Nadal o per qualsevol dels seus dies assenyalats. És molt ràpida de fer, però també molt entretinguda i divertida quan es vol preparar amb l'ajuda dels més petits de la casa. 

És una recepta que proposem com a aperitiu nadalenc, ja que té una forma molt atractiva que deixarà bocabadats a tots els convidats i a més permetrà que cadascú estiri el seu tros. La base és una massa de pizza que podeu comprar feta o que podeu fer seguint la vostra recepta habitual o bé la nostra recepta.

L'interior de cada boleta és d'allò més foodporn i difícilment algú s'hi pugui resistir. 

Ens hi posem?

Podeu veure el pas a pas de forma accelerada al vídeo que hem preparat.

 
Tipus: Aperitiu
Quantitat: 4 persones
Temps de preparació: 30 minuts

Ingredients

Base
15
boletes de mozzarella
15 quadradets
pernil dolç
1
massa de pizza
1
Ous
Decoració
per pintar
Oli d'oliva verge extra
un polsim
Orenga

ELABORACIÓ

1. Preparem les boletes de mozzarella en un bol. En aquesta recepta n'hem fet servir 15.

2.Tallem tants quadradets de pernil dolç com boletes de mozzarella tinguem. En aquesta recepta n'hem fet servir 15.

3. Tallem la base de la pizza en tants quadrats com boletes de mozzarella tinguem. És ideal fer-ho amb una base de pizza rectangular, però si només la teniu rodona -com la del vídeo- la podeu adaptar igualment a un rectangle. En aquesta recepta hem fet servir 15 boletes de mozzarella i hem fet un rectangle que hem dividit en 15 quadrats d'uns 5x5 cm.

4. Preescalfem el forn a 220º.

5. Agafem una boleta de mozzarella, l'emboliquem amb un tall de pernil dolç, seguidament l'embolcallem amb un quadrat de massa de pizza i fem una boleta. Això ho repetim tantes vegades com boletes de mozzarella tinguem. 

6. En una safata coberta de paper de forn, col·loquem totes les boletes fent un triangle. Serà el nostre arbre. També s'aconsella reservar dues boletes per poder fer el tronc de l'arbre. En la recepta del nostre vídeo el tronc de l'arbre l'hem fet amb l'excedent de la massa de pizza i dos tomàquets cherry, així els començals que no mengen mozzarella o pernil dolç també en poden menjar. Cadascú ho pot adaptar al seu gust o al gust dels seus començals.
 
7. Batem l'ou i amb ell pintem l'arbre. Aquest pas és opcional, però sempre quedarà més brillant si el pintem amb ou.

8. Enfornem l'arbre entre 15 i 20 minuts a 220º. Cal retirar-lo del forn quan estigui ben dauradet.

9. L'emplatem en una safata, el pintem amb oli d'oliva verge extra i espolvoregem orenga o especies al gust.

I arribats en aquest punt és moment de portar-lo a taula i gaudir d'aquest aperitiu amb tots els començals.



Consells:

- En aquesta recepta hem fet servir boletes de mozzarella, però també es pot fer servir mozzarella en altres formats. La recepta sortirà bé sempre i quant els trossets siguin petits.

- També es pot fer únicament amb mozzarella o d'altres ingredients que us agradin.