CARLA NOT
 

Torró casolà

 

Sense al·lèrgens! O sense sucre!

 

Intolerants a la lactosa? Al·lèrgics a les proteïnes de la llet? Si no vols prescindir d’aquest dolç nadalenc ni arriscar-te a què et senti malament aquí tens una recepta fàcil i pràctica en la qual fins i tot poden col·laborar els més petits, en cas d’al·lèrgics als fruits secs podem treure’n les nous i canviar-les per fruites vermelles dessecades.

 

O sense sucre?

Si el que busquem és un torró menys calòric o molt baix en sucre per algun familiar diabètic, podem utilitzar rajoles de xocolata sense sucre com Torras negre amb estèvia. El fruit sec amb menys sucres seguiria sent la nou, però recordem que per això és més rica en grasses (encara que molt saludable).

 

 

Tipus: Cuina Saludable
Temps de preparació: 15 minuts

Ingredients

Base
200 gr.
Xocolata Negra
50 gr.
Margarina
100 gr.
Nous pelades i partides
1 culleradeta
Extracte de Vainilla

ELABORACIÓ

 

  1. Fondre la xocolata al bany maria o al microones junt amb la margarina.

  2. Barrejar bé fins a tenir la barreja homogènia i brillant.

  3. Afegir les nous partides i barrejar fins que quedin ben integrades.

  4. Abocar el contingut en un motlle de silicona (permetrà desemmotllar amb major facilitat) de la forma rectangular del torró.

  5. Posar unes mitges nous per sobre per a què es sàpiga quin fruit sec porta, encara que es poden utilitzar les fruites vermelles mencionades anteriorment.

  6. Una vegada al motlle es deixa refredar i després es poda al frigorífic fins que estigui ben sòlid.

 

Bon profit i bones festes!