Jornada Plantes Oblidades
13 d'abril
Organitza: Col·lectiu Eixarcolant
Lloc: Igualada
La ciutat d'Igualada acull el 13 d'abril un esdeveniment on les plantes silvestres i les varietats agrícoles tradicionals en desús seran les protagonistes, estem parlant de la 4a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades.

Les Plantes Oblidades: de la memòria a la taula
Una fira gastronòmica per donar a conèixer els usos tradicionals de la vegetació i els projectes que avui en dia treballen amb aquestes espècies. En aquesta jornada podreu recuperar les sensacions, els gustos, les aromes i les textures que experimentaven els nostres avis quan recollien i consumien.

Activitats de la jornada
Quatre tipus de tasts tindràn lloc durant el dia, amb dues sessions de tast per cadascun, juntament amb un cicle de vuit xerrades divulgatives, disset tallers, una vintena de presentacions de projectes, activitats específiques per als més menuts de la fira, tot coincidint amb la a Fira de la Biodiversitat Cultivada de la Xarxa Catalana de Graners.

Tot això sense oblidar els 50 expositors de la fira de productes silvestres, els quals també ofereixen degustacions dels seus productes.
Una fira pensada per a tots els públics per a gaudir d'un dissabte envoltats de gastronomia i de tradició.
Per participar d’algunes de les activitats esmentades és necessari que t’hi inscriguis prèviament. Pots realitzar aquesta inscripció a través de la web www.eixarcolant.cat. De les activitats que requereixen inscripció prèvia algunes són gratuïtes, i d’altres tenen un preu fix.