ACTUALITAT

Celebra la primavera amb el Festival Vívid a la Costa Brava

La vuitena edició d'aquest esdeveniment programa setanta activitats enoturístiques durant el mes d'abril.

| 01/04/2022 a les 12:00h
Especial: Entre copes
Arxivat a: Magazine
Hugas de Batlle, Colera.
Hugas de Batlle, Colera. | Xènia Gasull.
El Festival Vívid ofereix una selecció de les propostes enoturístiques més singulars que es poden viure a la Costa Brava. Unes setanta activitats que transformen, durant el mes d'abril, a l'Alt Empordà i el Baix Empordà en l'epicentre de l'enoturisme de Catalunya, amb esmorzars de forquilla entre vinyes, tasts en espais singulars com monestirs i fortificacions, rutes maridades entre vinyes o la pràctica d'Enocaiac o MindfulWines.

I a més torna la normalitat al festival. El Vívid acull totes les activitats de manera presencial, però sempre de forma segura. Manté algunes de les mesures implantades durant la pandèmia, com la celebració de les activitats a l'aire lliure i la limitació de l'aforament, que majoritàriament oscil·la entre les deu i les trenta persones.
 

Celler Mas Llunes (Vívid 2021). Foto: Xènia Gasull.


El festival, que s'inicia avui, ja ha venut més del 60% de les activitats i aquesta edició s'ha convertit en la més reeixida en termes de participació i ocupació.

La festa de l'enoturisme proposa un ampli ventall d'activitats, entre les quals destaquen: "Esmorzars de forquilla entre vinyes", tasts amb personalitat i en espais singulars, així com maridatges, àpats i tasts excepcionals, amb un generós aparador de propostes per gaudir de la gastronomia i el vi en el seu màxim exponent. I els que vulguin conèixer el territori i els vins de l'Empordà podran gaudir de plans d'enoturisme actiu i activitats que combinen art i vi.

A la campanya d'aquest any, el festival es compromet amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la majoria de les activitats ja apliquen criteris inclosos a l'Agenda 2030, com ara el foment de la sostenibilitat, l'ús d'energia neta i la promoció de productes locals. 
 

Sant Pere de Rodes. Foto: Jordi Renart.


Algunes de les propostes més rellevants:
 
  • 3 d'abril. Marxa Popular entre vinyes: passeig de 10 km que inclou la degustació de quatre vins i dues tapes elaborades per Cuina del Vent. 
  • 9 abril. Vins i paisatges del Cap de Creus. 
  • 16 abril. Maridatge de vins Empordàlia amb xocolata. 
  • 24 d'abril. VIII Mostra del Vi de Roses. 
  • 24 d'abril. Vi en Dansa. 
  • 8 i 22 d'abril. Festival de degustacions de l'Empordà a càrrec de Cuina de l'Empordanet.
  • 9 abril. Enocaiac: vins de l'Albera marítima amb SK Kayak.
  • 10 abril. MindfulWines al celler Brugarol.
  • 24 abril. Finca Furot en estat pur amb Trail Factory.
  • 15 abril. Vins i flors, tast de vins i flors de Mas Oller amb la cuinera Iolanda Bustos.
  • 16 abril. Monges benedictines, àmfores romanes i vi al Monestir de Santa Maria del Mar de Calonge.
  • 30 abril. Tast mil·lenari al monestir de Sant Pere de Rodes.

Marxa popular entre vinyes a Vilajuïga. Foto: Xènia Gasull.


La vuitena edició del Festival Vívid ha estat organitzada per les entitats i empreses associades al Club de la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Les activitats de Vívid 2022 es poden consultar i reservar AQUÍ