ACTUALITAT

Vic acollirà una nova edició del TrufforumVic de l'1 al 4 de febrer

La festa de la tòfona i la gastronomia creix i amplia espais i activitats

| 10/01/2024 a les 11:59h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
Showcooking de Nandu Jubany en la passada edició.
Showcooking de Nandu Jubany en la passada edició. | TrufforumVic.
El recinte firal El Sucre de Vic tornarà a acollir una nova edició del TrufforumVic. Serà de l’1 al 4 de febrer del 2024. Com cada any comptarà amb el tradicional mercat de tòfona fresca i productes trufats i també amb nombroses activitats al voltant de la tòfona.

Enguany, l’espai firal creix i donarà cabuda a un programa d’activitats més extens i amb més espai firal on comprar tòfona fresca i productes trufats. També hi haurà un nou espai de restauració, La Tòfona al Plat, on els visitants podran degustar una àmplia oferta gastronòmica que anirà variant al llarg de la jornada i que comptarà amb diversos restaurants i establiments convidats que oferiran propostes dolces i salades.
 

Tòfones. Foto: TrufforumVic.


Al recinte firal es podrà comprar tòfona negra, classificada i garantida, i també productes trufats artesans i d’alta qualitat. La tòfona negra (Tuber melanosporum), seleccionada i de diferents territoris d'origen, tornarà a ser la gran protagonista del TrufforumVic.

Aquest esdeveniment internacional té per objectiu promocionar el consum de la tòfona negra en les cuines domèstiques i professionals. I per això, com en cada edició, comptarà amb un ambiciós programa d’activitats per a amants de la gastronomia i també amb activitats específiques per a professionals del sector.
 

Es podrà comprar tòfona negra al recinte firal. Foto: TrufforumVic.


Als espais d’activitats, l’Aula de la Tòfona i La Cuina de la Tòfona, es podran descobrir tots els secrets de la tòfona amb activitats que inclouran tast i aniran a càrrec de reconeguts professionals. Enguany, se n’ampliarà la capacitat per donar cabuda a més participants. També s'ampliaran les activitats per a infants i l’Espai Tòfona i ciència tindrà un programa d’activitats i espai específic. No hi faltaran altres activitats habituals com el 5è Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires; activitats per a professionals com el Congrés Internacional de la Tòfona sobre el seu correu; l'Acadèmia de la Tòfona, que s’amplia a dues matinals d’activitats formatives per a estudiants d’hostaleria; i premis i reconeixements com l’Ambaixador de la Tòfona o la Tòfona d’Or, entre altres novetats. El diumenge també hi haurà l’Esmorzar popular amb tòfona, amb Osona Cuina i Taula Dolça.

El TrufforumVic està organitzat per l’Ajuntament de Vic, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, l’European Mycological Institute (EMI), la Diputació de Barcelona, l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya (PROTOCAT), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya i el Consell Empresarial d’Osona.