ACTUALITAT

Demos Bertran, millor prescriptor del vi català del Digital Wine Contest 2021

La DO Catalunua, en una gala telemàtica, ha atorgat els premis a millor prescritor, millor vídeo, millor imatge i millor text de la 12a edició del Digital Wine Contest

| 27/02/2021 a les 07:50h
Especial: Entre copes
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
Amb més de 150 candidatures i gairebé 20.000 vots rebuts per part del públic, aquesta s’ha convertit sens dubte en la edició amb més participació del concurs de la DO Catalunya des de la seva creació el 2008, aleshores sota el nom de BlocDOCat. Les mesures sanitàries actuals no han fet possible celebrar el sopar i gala d’entrega de premis, però com tants altres esdeveniments s’ha celebrat una gala telemàtica que ha permès seguir la vetllada no només a tots els finalistes, sinó també al públic general, que enguany han tingut un paper decisiu en la elecció dels guanyadors del concurs a través de les votacions populars.

Els guanyadors de les 4 categories han estat:

- Millor prescriptor sobre #vicatalà i cultura vitivinícola: Demos Bertran.

- Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura vitivinícola: Slow Wine, de Jordi M. Junoy.

- Millor imatge sobre #vicatalà i cultura vitivinícola: Feina feta. Descans, de Miquel Monfort.

Millor text sobre #vicatalà i cultura vitivinícola: Estraperlo, de Robert Monton.

La gran sorpresa de la nit tot i no poder celebrar una gala presencial, la DO Catalunya no s’ha volgut resignar a realitzar el lliurament de premis, per això s’ha enviat un equip de reporters a casa de cadascun dels guanyadors - que no en tenien coneixement- on se’ls ha fet entrega en directe del trofeu i el xec del premi (1500€ en les categories de vídeo, imatge i text, i 2000€, en la de prescripció). 


Mencions especials

A banda de l’entrega de premis als guanyadors, el jurat professional, tot i que en aquesta edició no decidia els guanyadors/a, sí que ha atorgat dues mencions especials per a les categries de vídeo, imatge i text.

Millor vídeo:
- “Days of Wine and Roses”, de Sommeliers. Menció especial a la unió de dues expressions culturals com són la música i vi, en una proposta jove, fresca i creativa.

- “Estima la terra, estima el vi”, de Joan Feixas. Menció especial per la seva sensibilitat i per la seva capacitat de transmetre l’amor pel món del vi

Millor imatge:
-“Llevataps”, de Juan Miguel Ortuño. Menció especial per la seva qualitat tècnica i l’elegància del resultat final.

- “2020”, de Sergi Bernet. Menció especial al valor fotoperiodístic: per ser capaç de condensar el 2020 vitivinícola en una sola imatge.

Millor Text:
- “Més vins locals a les taules catalanes”, de Carme Gasull. Menció especial a l’estil i per la seva crida a consumir més vins de proximitat a la restauració catalana.

- “El vi caduca?”, de Jordi Bes. Menció especial pel seu valor periodístic i documental. Per una mirada del sector del vi entenedora i divulgativa.


Aquí podeu consultar les peces de tots els guanyadors i les mencions especials.
 


El Digital Wine Contest de la DO Catalunya se celebra des de l'any 2008 de forma bianual. Abans se celebrava sota el nom BlocDoCat, però igual que any a any ha anat incorporant noves categories i adaptant-se a la realitat digital, enguany s'ha decidit fer un canvi de nom i d'imatge que tenint en compte el concepte transmèdia i les diferents formes de comunicar la cultura del vi.