ACTUALITAT

El Vívid programa una seixantena d’activitats enoturístiques a la Costa Brava

Serà tant en format presencial com virtual durant el proper mes d'abril amb una prèvia inmersiva a Barcelona.

| 11/03/2021 a les 18:15h
Especial: Entre copes
Arxivat a: Magazine, Vívid, enoturisme, DO Empordà
Imatge il·lustrativa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 11/03/2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Del 2 d’abril a l’1 maig tindrà lloc el festival Vívid, un mes sencer d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com el centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

El festival de l’enoturisme a Catalunya, que no es va poder celebrar l’any passat a causa de la pandèmia, s’ha reinventat en aquesta setena edició per adaptar-se a les limitacions derivades de la COVID-19. Gràcies a l’esforç dels membres del club de la Ruta del Vi DO Empordà, el Vívid pot proposar enguany experiències enoturístiques en entorns segurs amb activitats a l’aire lliure i aforaments reduïts que permeten oferir una programació diversa respectant tots els protocols sanitaris establerts per les autoritats. Així mateix, també comptarà amb una programació a distància per oferir propostes enoturístiques i vinculades al vi adreçades principalment a aquelles persones que durant el mes d’abril no es puguin desplaçar a l’Empordà.  

Com a activitat prèvia del festival, aquesta setmana s’estrena a Barcelona el Vívid insòlit, una experiència sensorial de vint minuts que transporta el visitant a descobrir el món del vi i l’enoturisme de la Costa Brava. El Vívid insòlit és un mapatge interactiu que es compon de diverses escenes que permeten a l’usuari viatjar virtualment a l’Empordà. Personatges reals de l’Empordà —cellers, viticultors, sommeliers— són els protagonistes i conductors de l’experiència, que s’explica a través d’històries, anècdotes i secrets.
 

Mapping Vívid Insòlit. Foto: Premsa Patronat de Turisme Costa Brava Girona.


La vivència immersiva, que en els pròxims mesos visitarà altres ciutats catalanes, s’arrodoneix amb aromes del territori, música d’artistes locals com Sanjosex, Mazoni i La Ludwig Band, a més d’una degustació de dos vins de la DO Empordà. L’activitat s’adreça al públic interessat a endinsar-se de manera divertida a l’enoturisme. L’espai s’adapta a les mesures de prevenció i seguretat de la COVID-19 i permet fins a sis persones per sessió, totes del mateix grup bombolla. La proposta neix amb l’objectiu d’estimular la participació en el Vivid 2021 i, també, de divulgar l’oferta enoturística de la Costa Brava entre el públic de proximitat català i estatal.

El Vívid insòlit s’instal·la al portal de l’Eixample de Barcelona de l’11 al 14 de març, on aquesta setmana s'ha presentat la setena edició del festival Vívid i s’ha estrenat el projecte Vívid Insòlit a càrrec de Jordi Masquef, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Xavier Albertí, president del Consell Regular de la DO Empordà, Norbert Bes, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Vicenç Fajardo, president del col·lectiu Cuina de l’Empordanet. En la presentació els assistents han pogut descobrir en primícia el mapatge itinerant i tastar una de les activitats principals de la programació presencial: esmorzars gastronòmics “mar i muntanya” a càrrec del col·lectiu la Cuina de l’Empordanet.


Activitats destacades del Vívid 2021

Del programa d’activitats presencials destaquen les següents propostes:

Esmorzars gastronòmics entre vinyes: una activitat que tindrà lloc a una vintena de cellers de la Ruta del Vi DO Empordà amb la participació dels xefs del col·lectiu gastronòmic de la Cuina de l’Empordanet. Els quatre dissabtes del mes d’abril i l’1 de maig, enòlegs i restauradors uniran la seva creativitat per proposar una experiència enogastronòmica única que s’iniciarà amb una visita al celler i que finalitzarà amb un tast de vins i un esmorzar entre vinyes. Es tracta d’esmorzars de forquilla amb diverses tapes elaborades principalment amb productes de proximitat.
 

Cadaqués. Foto: Oscar Rodbag.


- Enoturisme actiu a l’aire lliure: passejades per conèixer les herbes i plantes aromàtiques de les vinyes i dels seus entorns; banys de bosc; rutes a peu, en bicicleta o en caiac, o sortides per acompanyar el pastor i les ovelles del celler Brugarol, o per descobrir els ocells que viuen a les vinyes de Mas Marés, del celler Espelt, situades al Parc Natural de Cap de Creus. El festival també acull un bon nombre de propostes vora el mar, com el «Recital de poesia i vins vora el mar», amb la sommelier Clara Antúnez i el poeta Josep Pedrals, que tindrà lloc a la cala del Castell de Palamós, o una passejada amb tast de vins per un dels camins de ronda més bonics de la Costa Brava, el camí de mar de Sant Antoni de Calonge.

- Estades bombolla: un paquet combinat d’allotjament, àpats i activitats del festival per a unitats de convivència o grups bombolla. Entre d’altres, Es Portal Hotel Gastronòmic, de Pals, ofereix una nit d’allotjament, un menú gastronòmic i una visita al celler Mas Geli de Pals, i l’Hotel 1935, de Roses, proposa un cap de setmana a l’Empordà amb una nit d’allotjament, sopar i visita guiada al monestir de Sant Pere de Rodes. 

- Tastos i maridatges inèdits: com el que ofereix Vinyes d’Olivardots, que proposa un tast vertical del seu primer monovarietal, Vd’01, de les anyades de 2007 a 2015. A Empordàlia, tots els dissabtes del mes d’abril es maridaran els seus vins amb productes del territori com formatge, foie-gras o embotits. I a Peralada organitzen una marató de vins en benefici de la Fundació Oncolliga, en la qual s’han programat deu tastos amb els vins de deu cellers diferents.
 

Sant Pere de Rodes. Foto: Jordi Renart.


- Activitats a distància: tallers virtuals per aprendre a fer vermut o vinagre; visites guiades virtuals a espais patrimonials vinculats al vi com els monestirs de Sant Pere de Rodes i Sant Quirze de Colera o el castell de la Trinitat de Roses, i un tast en línia i amb llenguatge de signes.