ACTUALITAT

Reobre 'el Menjador' a Lleida amb 45 àpats diaris després d'un any tancat per la pandèmia

La Fundació Jericó i el Banc dels Aliments s'uneixen en un projecte de sostenibilitat mediambiental i comunitat.

| 30/06/2021 a les 12:00h
Especial: Actualitat
Arxivat a: Magazine
El nou projecte de Menjador per a la ciutat de Lleida.
El nou projecte de Menjador per a la ciutat de Lleida. | Instagram @bancalimentslleida
El menjador social de Lleida, al Centre Històric, reobre aquest dijous 1 de juliol amb 45 àpats diaris, després d'un any tancat per la pandèmia, en què només es cuinava menjar per repartir a famílies vulnerables o confinades. La Fundació Jericó i el Banc dels Aliments, però, volen anar més enllà i reconvertir-lo en un projecte de reinserció social, sostenibilitat mediambiental i comunitat. Així, oferiran atenció personalitzada als usuaris, amb el suport d'una integradora social, així com tallers de malbaratament alimentari adreçats a tots els veïns del barri. La gran part dels àpats del Menjador s'elaboraran amb excedents alimentaris procedents de cadenes i botigues d'alimentació i donacions d'empreses de càtering, escoles i particulars.

Els impulsors d'aquest projecte destaquen que el Menjador és "molt més que un àpat". Volen que sigui un punt de trobada per fomentar l'aprofitament alimentari, expliquen, i el volen obrir al barri per crear sinergies amb els veïns del Centre Històric. El Menjador vol ser un referent en integració comunitària, cohesió social i sostenibilitat mediambiental, afegeixen, deixant de banda la vessant "purament assistencial" per ser "agents del canvi a la nostra ciutat".

El dia a dia del Menjador estarà gestionat per una integradora social que farà un seguiment proper als usuaris. L'objectiu és detectar millor les necessitats de les persones vulnerables o sense sostre i poder establir plans de treball conjuntament amb serveis socials i altres entitats, que serviran per millorar-ne l'atenció i ajudar-los a sortir d'una situació de vulnerabilitat.