Aquesta notícia es va publicar originalment el 19/07/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Premis Barcelona Restauració 2022 s’han lliurat en una gala celebrada a la Fàbrica Moritz amb l’assistència d’unes 200 persones. Aquests guardons els impulsa l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2017 per difondre l’oferta gastronòmica i restauradora de qualitat de la ciutat, tot i que la iniciativa arriba a la seva tercera edició després d’haver-se cancel·lat per la pandèmia.
Prén nota, aquests són els premiats del Premis Barcelona Restauració 2022 -i també els nominats- que has de visitar a Barcelona:
Premi a la qualitat gastronòmica: Fismuler (Ciutat Vella)
![](https://gastrotalkers.sobrevia.net/..//../gestiobeta/arxius/gastrotalkers/imatges/202108/1200_1628242810barra_separadora.jpg)
En aquesta categoria, es reconeix l’ampli recorregut gastronòmic de l'establiment, avalat pels clients del barri i les seves institucions. De forma especial, es valora el tractament de productes de proximitat amb alt valor qualitatiu, així com el fet d'haver-se especialitzat per esdevenir una proposta gastronòmica única a la ciutat.
![](https://gastrotalkers.sobrevia.net/..//../gestiobeta/arxius/gastrotalkers/imatges/202207/1200_1658779675premi_qualitat_gastronomica_1.jpg)
Fismuler. Foto: Premis Barcelona Restauració 2022.
Els nominats dels altres districtes eren:
- Slow & Low (Eixample)
- Taberna Noroeste (Sants-Montjuïc)
- Bo per tu Café (Les Corts)
- Adobo (Sarrià-Sant Gervasi)
- Cal Trapella (Gràcia)
- El Racó del Peix (Horta-Guinardó)
- Bar La Cholita (Nou Barris)
- La Comtal (Sant Andreu)
- Restaurant Sant Martí (Sant Martí)
Premi a la integració en el barri: Echegaray (Sant Martí)
![](https://gastrotalkers.sobrevia.net/..//../gestiobeta/arxius/gastrotalkers/imatges/202108/1200_1628242810barra_separadora.jpg)
En aquest cas, el premi valora la identificació del restaurant amb les particularitats de l'entorn, posant l'accent en el foment de la sociabilitat, en la creació de la riquesa a la zona i en el fet que la població el reconegui com un nucli social de referència.
![](https://gastrotalkers.sobrevia.net/..//../gestiobeta/arxius/gastrotalkers/imatges/202207/1200_1658779624premi_integracio_barri.jpg)
Echegaray. Foto: Premis Barcelona Restauració 2022.
Els nominats dels altres districtes eren:
- Ca l'Estevet (Ciutat Vella)
- Els Ocellets (Eixample)
- La Campana (Sants – Montjuïc)
- La Llimona (Les Corts)
- Bar Treze (Sarrià-Sant Gervasi)
- Bar bodega restaurant Can Ros (Gràcia)
- El Chihuahua (Horta-Guinardó)
- Restaurant Escola Cruïlla al Punt (Nou Barris)
- Versalles (Sant Andreu)
Premi local notori o innovador: Casa Petra (Les Corts)
![](https://gastrotalkers.sobrevia.net/..//../gestiobeta/arxius/gastrotalkers/imatges/202108/1200_1628242810barra_separadora.jpg)
La tercera categoria dels premis guardona la innovació en la restauració. Concretament, es centra a valorar la utilització de tècniques innovadores en la definició de les propostes gastronòmiques, en el fet de desenvolupar l'activitat en un local singular pel seu concepte o per la seva trajectòria històrica i en el fet d'haver esdevingut un establiment notori arran de la seva originalitat.
![](https://gastrotalkers.sobrevia.net/..//../gestiobeta/arxius/gastrotalkers/imatges/202207/1200_1658779575premi_innovador.jpg)
Casa Petra. Foto: Premis Barcelona Restauració 2022.
Els nominats dels altres districtes eren:
- Pla de la Garsa (Ciutat Vella)
- La Gastronómica Barcelona (Eixample)
- Restaurant Arturo (Sants-Montjuïc)
- Dos Torres (Sarrià-Sant Gervasi)
- Nua Smart Restaurant (Gràcia)
- Nou Soto d'Horta (Horta-Guinardó)
- Ovante (Nou Barris)
- Toca Teca (Sant Andreu)
- Can Culleres (Sant Martí)
Menció honorífica Can Culleretes (Ciutat Vella) i Ca l'Isidre (Ciutat Vella)
![](https://gastrotalkers.sobrevia.net/..//../gestiobeta/arxius/gastrotalkers/imatges/202108/1200_1628242810barra_separadora.jpg)
Menció Honorífica per la seva contribució excepcional en posar en valor la restauració de la ciutat al llarg del temps, ajudant a forjar la identitat cultural pròpia del model de restauració de la ciutat i servint de guia per a futures generacions:
![](https://gastrotalkers.sobrevia.net/..//../gestiobeta/arxius/gastrotalkers/imatges/202207/1200_1658779521can_culleres.jpg)
Can Culleretes. Foto: Premis Barcelona Restauració 2022.
![](https://gastrotalkers.sobrevia.net/..//../gestiobeta/arxius/gastrotalkers/imatges/202207/1200_1658779481can_isidre.jpg)
Ca l'Isidre. Foto: Premis Barcelona Restauració 2022.
![](https://gastrotalkers.sobrevia.net/..//../gestiobeta/arxius/gastrotalkers/imatges/202108/1200_1628242810barra_separadora.jpg)
Premi que guardona les bones pràctiques vinculades als principis de sostenibilitat i economia circular dels establiments. En el cas dels premiats, per mostrar dos exemples clars de com és la nova restauració de Barcelona. Una restauració amb valors, dedicació i amb compromís amb el barri i amb unes polítiques de contractació i cura del producte sostenibles.
![](https://gastrotalkers.sobrevia.net/..//../gestiobeta/arxius/gastrotalkers/imatges/202207/1200_1658779420elracodelpeix.jpg)
El Racó del Peix. Foto: Premis Barcelona Restauració 2022.
![](https://gastrotalkers.sobrevia.net/..//../gestiobeta/arxius/gastrotalkers/imatges/202207/1200_1658779342casamalia.jpg)
Casa Amàlia. Foto: Premis Barcelona Restauració 2022.
![](https://gastrotalkers.sobrevia.net/..//../gestiobeta/arxius/gastrotalkers/imatges/202108/1200_1628242810barra_separadora.jpg)
El jurat del Premis Barcelona Restauració 2022 està format per un conjunt de professionals del sector presidits per la regidora de Comerç, Mercat, Consum, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín Espuña. L’acompanyen el director de Serveis de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Vázquez Asencio; el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias Suriol; el president de l’associació Restaurants Sostenibles, Sergio Gil Flores; la periodista experta en gastronomia Tana Collados Lluró; l’experta en turisme i restauració Eva Ballarín, i el director de l’Observatori de l’Alimentació del Parc Científica de Barcelona, Jesús Contreras Hernández.